Petrileanul Darius Branda – Aur la Mondialele de gimnastică aerobica de la Baku!

În perioada 21 – 23 mai 2021, gimnastica aerobică românească a luat parte la cea de-a 16-a ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică aerobică, găzduite de Azerbaidjan la Baku.

Din delegația României, care a cuprins 10 sportivi, înscriși în toate probele competiției, a făcut parte și sportivul Darius Branda din Petrila.

Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică pentru juniori de la Baku s-au încheiat cu cinci medalii pentru sportivii din România: o medalie de aur, două de argint şi două de bronz.

Aurul a fost cucerit de Darius Branda și Daria Mihaiu, în proba de perechi mixte, România 2 (19,850 puncte) devansând Rusia (19,800) şi Bulgaria (19,750). Branda și Mihaiu au avut cea mai bună evoluție la mondiale, învingându-i în disputa pentru aur pe gimnaștii din Rusia și Bulgaria, au câștigat argintul alături de Mirela Frîncu/ Larisa Suiu/ Vlad Popa/ Mădălin Boldea/ la AEROBIC DANCE, și bronzul în ultima finală a competiției, la GRUP, alături de Leonard Manta/ Larisa Suiu/ Claudia Gheorghe.

Felicitări și mult succes în cariera sportivă!