Incident minor la sediul nou al Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani

Un incident minor a avut loc în cursul dimineții de vineri, 4 iunie 2021 la sediul nou al Școlii Gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani, unde fumul declanșat de arderea unui coș din plastic pentru deșeuri a alertat cadrele didactice, care au dispus evacuarea sălilor de clasă de către elevi și profesori.

Potrivit directorului unității școlare, prof. Ștefan Demeter, incidentul nu a avut efecte grave și nu a pus în pericol nici un elev care învață aici sau vreun alt reprezentant al acestei școli. ”Incidentul a fost cauzat de faptul că un coș de gunoi din plastic, din incinta unui grup sanitar, a luat foc, dar acesta a fost imediat stins, fără să provoace alte distrugeri și fără să pună în pericol copiii sau personalul școlii. Vreau să menționez că acest eveniment nu are nicio legătură cu instalația electrică a Școlii ”I.G. Duca” din Petroșani, care a fost verificată de curând și care este în perfectă stare de funcționare”, a declarat directorul Ștefan Demeter.

Chiar și așa, au fost luate imediat măsuri de protejare a elevilor și cadrelor didactice. În plus, deși incidentul este considerat unul minor, la nivelul școlii a fost declanșată o anchetă internă pentru a stabili care au fost cauzele pentru care s-a aprins respectivul coș de gunoi.