MIERCURI: Se deschide circulația pe TRANSALPINA, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România: Între ce ore se poate circula și ce restricții sunt

Circulația rutieră pe Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România, se va deschide oficial de miercuri, 16 iunie.

Începand cu data de 16 iunie se reia circulația pe DN 67C, între km 34+800-59+800, între localitățile Rânca și Obârșia Lotrului. Circulația este permisă numai în intervalul orar 8⁰⁰-20⁰⁰ și se va desfășura cu următoarele restricții:

Masa maximă autorizată <7.5 tone

Viteza maxima 30 km/h

Anul acesta circulația pe tronsonul amintit s-a redeschis cu întârziere din cauza căderilor masive de zăpadă din timpul iernii, dar și a vremii capricioase din acest an.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Se pare că drumul a fost construit în timpul romanilor, având o importanță strategică, și a fost modernizat în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut ca „Drumul Regelui”.

ziarulunirea.ro