Grădinița ”Viitorului”, o realitate a prezentului la Lupeni

Ceea ce în urmă cu mai puțin de doi ani era doar un alt proiect pe lista lucrărilor publice pe care administrația locală de la Lupeni își propunea să le realizeze în sectorul educațional, este astăzi tot mai aproape de momentul inaugural. Este vorba despre noua grădiniță pentru copii, construită în Cartierul Viitorului din municipiul Lupeni.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Lupeni a reușit să acceseze fonduri europene, numărându-se astfel printre cele 7 localități din România care au reușit să intre pe lista de priorități în construcția de grădinițe, în cadrul programului derulat de Ministerul Educației și finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Acordul de Împrumut nr.1573/2006 ratificat prin HG 1454/2007 încheiat între România prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi BDCE. Nu mai puțin de 332.849,69 lei, inclusiv TVA reprezintă valoarea acestei investiții, din care componenta de cofinanțare a Primăriei Lupeni este de doar 6.656,99 lei, restul fiind sume atrase de municipalitate din fonduri europene.

Lucrările la construcția noii grădinițe din cartierul Viitorului au început în toamna anului 2019 iar acestea evoluează conform graficului din contractul încheiat cu antreprenorul. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care a fost prezent din nou, în aceste zile, pe șantier, apreciază că investiția se apropie cu pași rapizi de momentul inaugural. ”Clădirea propriu-zisă a noii grădinițe de pe strada Viitorului este deja complet finalizată și acoperită. De altfel, lucrările la exterior au fost deja finalizate și în prezent se lucrează la interior. Odată ce acest obiectiv va fi finalizat, aici va funcționa o grădiniță modernă cu trei săli de clasă pentru trei grupe de copii, echipate și dotate corespunzător pentru activitatea preșcolarilor care vor avea ocazia să-şi înceapă aici, într-o clădire nouă, primii paşi în educaţie. Pentru noi, ca reprezentanţi ai administraţiei locale, este foarte important să asigurăm condiţii optime pentru dezvoltarea copiilor. O dezvoltare armonioasă de la cele mai fragede vârste contribuie la modelarea caracterelor viitorilor adulţi. Investiţiile în educaţie reprezintă, indiferent de ceea ce se întâmplă acum în  unitățile de învățământ  lupenene, investiţii în viitorul copiilor noştri”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

De altfel, după cum dă asigurări primarul Lucian Resmeriță, atât anul acesta, cât și cei care vor urma, vor consemna o serie de alte importante investiții publice, atât din fonduri locale și naționale, cât mai ales din fonduri europene nerambursabile, care au ca subiect dezvoltarea infrastructurii din învățământ, de la Lupeni.