Decorațiunile DIY – Cum îți poți decora casa simplu și rapid

Decorarea casei poate fi o joacă dacă îți place să creezi. DIY (Do It Yourself), înseamnă creativitate – tot ce se naște din mâinile tale, în spațiul tău, fără prea multe cheltuieli, fără bătaie mare de cap, ceva simplu și rapid, care îți poate schimba cu totul starea.

Decorațiunile DIY sunt mai ieftine și mai practice decât orice alte decorațiuni și nu implică efort în instalare. Cu puțină imaginație, îți poți transforma casa într-un loc cald și primitor, un loc al tău, pe care să vrei să-l arăți tuturor. Satisfacția este cu atât mai mare atunci când știi că totul este făcut de tine, pe timpul și răbdarea ta, iar munca ta place și altora.

DACĂ ÎȚI PLACE SĂ CREEZI, IATĂ CÂTEVA IDEI CARE TE POT AJUTA SĂ ÎȚI DECOREZI LOCUINȚA:

 

  • Ghivece de flori din borcane

 

Privite dintr-o altă perspectivă, borcanele pot fi la fel de utile și pentru decor, nu doar pentru depozitare. Borcanele mai mari, în special cele cu capac, care se pot închide ermetic, sunt o variantă creativă, dar și utilă de decor, înlocuind ghiveciul clasic. Dacă te pasionează gătitul, poți sădi propriile condimente chiar la tine acasă. Nu va mai trebui să mergi la piață pentru câteva frunze de busuioc sau rozmarin proaspăt.

Ai nevoie de câteva borcane, pământ pentru flori și semințe sau răsaduri, în funcție de ce plante îți dorești să crești în bucătăria ta. Un suport pe perete, de care să le agăți și vor arăta perfect! În cazul în care nu ai un suport și nici borcanul nu are agățătoare, poți folosi sfoară și câteva agățători simple, de prins în perete. Le poți lăsa și așa, în cazul în care nu ai un perete gol pe care să le așezi. Vor crește la fel de frumos!

 

  • Benzi led în tablouri 

Benzile led sunt folosite, în general, de către designerii de interior atât pentru funcționalitate, cât și pentru valoarea estetică pe care o aduc încăperilor, dar asta nu înseamnă că nu le poți folosi și tu. Un truc la care poți apela dacă nu știi exact cum să dai viață livingului tău este să pui o bandă led în spatele ramei tabloului, de-a lungul marginilor acesteia.

De obicei, pe peretele din spatele canapelei se află un tablou impunător, care atrage toată atenția încă din primele secunde. Îl poți aduce la viață cu o lumină difuză, care să concentreze atenția și mai mult spre el și, în același timp, să creeze profunzime designului încăperii. Dacă te încântă ideea, poți comanda benzi led de la Ledel.ro, dintr-o gamă completă pe care o ai la îndemână și din care poți alege. Sunt sigure pentru vedere, deoarece nu prezintă lumină directă și sunt foarte ușor de amplasat. În cazul unora, poți ajusta chiar și culoarea sau intensitatea luminii cu ajutorul controlerelor. Economisește timp, bani și energie electrică în timp ce decorezi!

 

  • Suport pentru prosoape dintr-o scară veche

 

Dacă nu ai suficient spațiu pentru un dulap, nu-ți mai place suportul vechi și vrei să schimbi puțin atmosfera în baie, folosește-te de o scară veche cu care să înlocuiești suportul pentru prosoape. Este important să fie recondiționată și integrată cât mai bine în design, pentru a nu părea doar un obiect care nu-și are locul acolo. O poți curăța și vopsi într-o culoare apropiată lemnului sau mai închisă și va fi piesa de rezistență în întregul decor. În plus, îți va fi și foarte utilă. Vei scăpa de grija prosoapelor neuscate și îți va fi mai ușor să ajungi la unul atunci când ieși din duș.

Așadar, cu puțină imaginație, creativitate și răbdare poți da viață casei tale, fără să fie nevoie să cheltui sume imense pe decor. Soluții există, trebuie să doar să le găsești pe cele mai potrivite!

Surse foto: ShutterStock.com, Unsplash.com.