Comunitatea academică a Văii Jiului este în doliu. Prof.univ.dr.ing. Marin Silviu Nan a trecut în eternitate.

O ceremonie impresionantă care a avut loc la Muzeul Mineritului din Petroșani în seara de vineri, 2 iulie 2021, menită să marcheze memoria celui care a fost Liviu Gherghin, notar public în Petroșani dar, înainte de toate, un desăvârșit prieten, a avut dincolo de bucuria rememorării unui om de excepție, tristul epilog al pierderii unui alt om de mare calibru din comunitatea locală a Văii Jiului. Prezent trup și suflet la acest eveniment, alături de ceilalți organizatori, prof.univ.dr.ing. Marin Silviu Nan a suferit la plecare, cel mai probabil, un atac de cord care din nefericire i-a fost fatal.

Profesorul universitar doctor inginer Marin Silviu Nan s-a stins în brațele prietenilor săi, pe scările unui sanctuar al cărbunelui, Muzeul Mineritului, făcând ca o seară magică să se sfârșească în mod tulburător și trist, bunul Dumnezeu vrând parcă să ne arate din nou cât de firavă este linia care desparte viața de pe Pământ de cea într-o altă dimensiune.

În urma tulburătoarei treceri în eternitate a prof.univ.dr.ing. Marin Silviu Nan, rămân performanțele profesionale și personale ale unui om care a fost o verigă importantă în viața comunității locale din Valea Jiului dar, mai ales, în comunitatea academică de la Universitatea din Petroșani. Născut la 26 iulie 1954, Marin Nan era unul dintre cei mai valoroși și apreciați dascăli ai Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani. El însuși absolvent al acestei Universități în anul 1980 și doctor în științe inginerești din 1993, prof.univ.dr.ing. Marin Nan a activat, până de curând ca profesor și director al Departamentului de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani, iar după pensionare a rămas în structura instituției academice de la Petroșani ca profesor și conducător de doctorat. De-a lungul prodigioasei sale cariere profesionale, s-a remarcat în mod special în activitatea didactică și de cercetare de la Universitatea din Petroșani unde a lucrat, din 1995 până astăzi, parcurgând toate etapele evoluției profesionale, de la asistent și cercetător, până la profesor universitar și conducător de doctorat. Înainte, după absolvirea studiilor universitrare a mai lucrat la companiile Automatica București, IUMP Petroșani și C.C.S.I.T.U.M.Satu Mare.

Trecerea profesorului universitar doctor inginer Marin Silviu Nan în eternitate, într-un mod atât de subit, îndoliază comunitatea academică a Văii Jiului și întristează profund viața publică locală prin pierderea nu doar a unui profesionist de excepție, ci și a unui om de o valoare morală deosebită. Însă recunoștința și amintirea lui va rămâne veșnică în inimile celor care l-au cunoscut, ca dascăl sau ca prieten. Dar mai ales a soției și fiicei sale.

Dumnezeu să-i călăuzească sufletul în Împărăția Sa, între îngeri ! Eternă recunoștință și odihnă în pace ! Condoleanțe familiei îndoliate !