Încă un lot de echipamente medicale a ajuns la Spitalul Municipal Lupeni

Primăria municipiului Lupeni a recepționat în aceste zile un nou lot de echipamente și aparatură medicală achiziționată cu fonduri europene nerambursabile pentru dotarea adecvată a secțiilor de specialitate ale Spitalului Municipal Lupeni.

Acestea fac parte din proiectul accesat de municipalitatea din Lupeni în cadrul programului special de finanțare europeană a cărei linie de finanțare a fost deschisă odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus. Primăria Lupeni s-a numărat atunci printre primele unități medicale din România care au depus proiecte de finanțare în vederea dotării Spitalului cu aparatură medicală de ultimă generație necesară gestionării eficiente a luptei anti-Covid.

În ultimele luni, mai multe loturi din echipamentele și aparatele de uz medical comandate la solicitarea medicilor de la Spitalul municipal din Lupeni au ajuns deja aici, unele fiind deja puse în funcțiune.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță apreciază că noul lot de echipamente și aparate medicale, care completează achizițiile precedente, vor contribui la creșterea calității actului medical de la Spitalul Municipal Lupeni.”Modernizăm spitalul pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. Prin toate aceste investiții pe care le facem ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală,  facem tot ce putem în acest scop, astfel încât la Spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzătorEste îmbucurător că am reușim să atragem fonduri europene,  pentru a dezvolta cât putem noi de mult comunitatea lupeneană. Numai această investiție în achiziționarea de echipamente și aparatură medicală de specialitate, se ridică la peste  6,5 milioane de lei din fonduri europene, fără nici un alt aport financiar din partea administrației locale”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că în atenția Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni sunt și o serie de alte investiții care vizează atât modernizarea infrastructurii spațiilor aferente Spitalului municipal Lupeni, cât și a dotărilor specifice activităților de aici.