Festivitate de absolvire, cu eficiență și eleganță, a promoției 2021 de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani

Facultatea de Ştiinţe a Universității din Petroșani, deși este cea mai ”tânără” din cele trei facultăți ale școlii de învățământ superior din Valea Jiului, a devenit între timp cea mai eficientă și prolifică dintre acestea. În plus, dacă avem în vedere că ponderea cea mai mare a celor peste 1000 de studenţi şi masteranzi studiază în cadrul celor 8 programe universitare de licență la învăţământul cu frecvenţă, celor 3 programe universitare de licenţă la învăţământul la distanţă şi celor 6 programe universitare de masterat, aparține doamnelor și domnișoarelor, putem spune că este și un etalon al eleganței feminine. Unde mai pui faptul că Facultatea de Științe este și condusă de o frumoasă și elegantă doamnă decan: conf.univ.dr.ec. Imola Drigă.

Toate acestea au fost aspecte cât se poate de relevante și la ”balul” de absolvire al promoției 2021, la care au participat mare parte din cei 273 de absolvenți ai studiilor de licență. Aceștia au avut parte de cuvinte frumoase, aprecieri, aplauze, diplome și, evident, flori, din partea organizatorilor (Liga Studenților de la Universitatea din Petroșani), a conducerii Universității din Petroșani (reprezentată de rectorul Radu Sorin, prorectorii Codruța Dura și Maria Lazăr, decani și prodecani ai celorlalte facultăți ale UPET), cărora li s-a alăturat, la invitația Ligii Studenților, cunoscutul vloger și artist Dorian Popa, cel care, de altfel, i-a înmânat placheta specială cuvenită șefei de promoție a acestei noi generații de absolvenți de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani, d-ra Cătălina Zavadeev (din Republica Moldova), care a finalizat studiile de licență cu media de absolvire 9,98 – aceasta fiind cea mai mare notă a promoției 2021 din cadrul Universității din Petroșani.

”Încheiați astăzi o etapă importantă din viața voastră: studenția. Știm că sunteți o generație pentru care aproape jumătate din timpul petrecut în facultate a fost perturbat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus și tocmai de aceea rezultatele bune și foarte bune pe care le contabilizați acum, la încheierea studiilor de licență, sunt o dată în plus demne de apreciere. Vă felicit și vă doresc succes în continuare, fie în etapa următoarea a studiilor universitare, cea de master, fie în profesia pe care v-ați ales-o și în cariera pe dare doriți să o urmați. Sunt convins că nu veți uita momentele frumoase pe care le-ați petrecut în Universitatea noastră, sunt convins că ați găsit aici mulți prieteni, colegi și profesori buni, sper că în rândul nostru a-ți identificat și modele profesionale și de caracter pe care să vă doriți să le urmați”, a spus în discursul său, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Cuvinte la fel de emoționante, în ton cu evenimentul, le-a transmis studenților absolvenți ai promoției 2021 și decanul Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani, conf.univ.dr.ec. Imola Drigă. ”Știu că nu a fost ușor să treceți prin acești trei ani de facultate, în condițiile în care aproape jumătate din această perioadă ne-am confruntat cu toții cu pandemia și am fost nevoiți să ne întâlnim, să studiem, să interacționăm mai mult în mediul on-line. Din acest motiv cred că sunteți o generație specială a facultății noastre iar rezultatele bune și foarte bune cu care ați absolvit nu fac decât să confirme faptul că ați muncit mai mult, că ați studiat mai mult, că sunteți pregătiți pentru carieră și viață. Vă doresc ca tot ceea ce vă propuneți în aceste direcții să vă reușească deplin, să aveți parte de sănătate și să păstrați o amintire frumoasă a vieții de student de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani”, a spus conf.univ.dr.ec. Imola Drigă.

Pentru majoritatea celor aproape 300 de absolvenți ai studiilor de licență de la specializările Facultății de Științe urmează în aceste zile, examenul de licență, cel care încununează întreaga activitate a celor 3 ani de studii academice și care conferă diplomele care vor atesta pregătirea superioară a acestora.