Începerea ANULUI ȘCOLAR 2021-2022: Cum se vor relua cursurile după vacanța de vară. Anunțul ministrului

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță că reluarea cursurilor școlare în luna septembrie nu va aduce nicio relaxare a măsurilor impuse în școli în primăvara acestui an. Noutatea ar putea fi reprezentată de deschiderea unor cabinete de vaccinare în școli, pentur elevii peste 12 ani.

„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică.

De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi.

Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a precizat Ministrul Sănătăţii pentru News.ro.

ziarulunirea.ro