Junii petrileni și-au adjudecat trofeul Festivalului de folclor de la Eforie Sud

Cântecul și jocul momârlanilor jieni impresionează publicul iubitor de folclor din întreaga țară. Confirmă acest lucru și cea mai recentă participare a Ansamblului folcloric ”Junii Petrileni” din orașul Petrila la Festivalul național de folclor de la Eforie Sud.

În cadrul acestui festival desfășurat recent la malul mării, în apreciata stațiune turistică Eforie Sud, elevii maestrului coregraf Constantin Cigmăian, coordonatorul Ansamblului ”Junii petrileni” au avut o evoluție exemplară, reușind să-și adjudece trofeul festivalului, într-o competiție artistică la care au mai participat ansambluri profesioniste din întreaga țară. Timp de 6 zile, ”Junii Petrileni” au urcat pe scenă consecutiv, împreună cu cu Ansamblul folcloric de la Săvârși, și au încântat publicul de la malul mării, cu cele mai frumoase jocuri populare momârlănești, dar și cu cântece specifice zonei interpretate cu măiestrie de soliștii Gergely Biro și Miruna Cigmăian.

Nu doar pentru rezultatele lor meritorii obținute și în cadrul acestui festival, intitulat ”Cânt și joc pe plai dobrogean”, cât mai ales pentru faptul că s-au dovedit din nou a fi ambasadori ai folclorului din Ținutul Momârlanilor, membrii Ansamblului ”Junii Petrileni” merită din plin aprecierile noastre.