Orașul Uricani a fost declarat stațiune turistică de interes local

Eforturile depuse de autoritățile publice locale din orașul Uricani, în vederea acreditării acestei localități drept stațiune turistică de interes local au fost încununate de succes. Guvernul a adoptat în ședința din 11 august 2021 o hotărâre prin care aprobă atestarea ca stațiune turistică de interes local a orașului Uricani (jud. Hunedoara) și orașului Brezoi (jud. Vâlcea).

Pentru primarul Dănuț Buhăescu, care a primit această veste chiar de ziua sa aniversară, această decizie a Guvernului încununează eforturile depuse de Primăria și Consiliul local al orașului Uricani în această direcție. ”Sunt foarte bucuros că, în sfârșit, Guvernul a adoptat hotărârea prin care modifică statutul orașului Uricani, dându-i cuvenita valoare de stațiune turistică de interes local. Această decizie vine să încununeze munca asiduă pe care am depus-o din 2018 încoace și ea deschide o serie de noi oportunități de dezvoltare a turismului, un sector de activitate pe care ne bazăm ca, în câțiva ani de zile, să devină noul motor de dezvoltare economică locală”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta spune că, în perspectiva obținerii acestui statut, Primăria Uricani împreună cu reprezentanții Centrului pentru Informare și promovare Turistică al orașului Uricani, au reușit, încă din anul 2019, să breveteze la Oficiul Național pentru Invenții și Mărci, o siglă și un logo oficial care atestă faptul că orașul Uricani este singurul oraș poartă de intrare în Parcul Național Retezat. Pe siglă sunt reprezentate grafic un munte, un cerb carpatin și un șoim în zbor, pe fundalul unei steag tricolor stilizat. Sigla cuprinde totodată și textul ”Uricani-Oraș poartă de intrare în Parcul Național Retezat”.

În opinia primarului orașului Uricani este evident că Parcul Național Retezat, din care o parte se află și pe teritoriul administrativ al acestei localități este principalul reper al ofertei turistice a noii stațiuni turistice din Valea Jiului, însă Dănuț Buhăescu apreciază că, în egală măsură, întregul lanț muntos care înconjoară orașul Uricani oferă numeroase atracții pentru turiștii iubitori de munte, de natură și de tot ceea ce aceasta le oferă aici. În plus, stațiunea turistică Uricani este atractivă și datorită zonelor rurale pitorești din satele componente orașului (Câmpu lui Neag, Valea de Pești, Bilugu, Sterminos, Valea de Pești etc.) și speră că odată cu obținerea acestui statut, va crește și afluxul de turiști în zonă. Dar, mai mult, primarul Dănuț Buhăescu speră că acest nou statut al localității va deschide și noi oportunități de finanțare în domeniu, atât pentru municipalitate cât și pentru investitorii privați.