Turneu de șah la mare înălțime în Valea Jiului: ”Cupa Parângul Mic”

O nouă ediție a competiției sportive ”Cupa Parângul Mic” la șah este programată să aibă loc în data de 5 septembrie 2021 în stațiunea turistică Parâng din municipiul Petroșani. Evenimentul este programat să se desfășoare în aer liber, în zona Cabanei ”La Mario”, la 1800 de metri altitudine, acesta fiind un turneu destinat pasionaților de șah, profesioniști sau amatori, de toate vârstele și toate categoriile.

Turneul de șah ”Cupa Parângul Mic”, aflat la cea de-a doua ediție, este organizat de Asociația Clubul sportiv ”Noroc bun” Petroșani, condusă de Elvis Alin Apostu.

Potrivit acestuia, participanții vor juca un turneu open în sistem elvețian, cu 6 runde și ritm de joc de 15 minute/jucător/partidă + 5 secunde/mutare. Chiar dacă acest turneu nu se omologhează la Federația Română de Șah, premiile oferite de organizatori sunt semnificative. Astfel, se vor acorda medalii primilor trei clasați în clasamentul general și în secțiunile sub 6 ani, sub 8 ani, sub 10 ani, sub 12 ani, sub 16 ani și veteranilor peste 60 de ani, precum și diplome tuturor participanților. În plus, în clasamentul general Premiul I va fi însoțit de o recompensă financiară de 300 de lei, Premiul II de 250 de lei și Premiul III de 200 de lei, însă valoarea acestor premii ar putea crește, informează organizatorii, dacă până la data desfășurării concursului, vor subscrie acestui proiect sportiv și alți sponsori.

Taxa de participa la acest turneu de șah de 100 de lei/concurent, aceasta incluzând și un prânz care urmează să fie servit, în ziua competiției, la Cabana ”La Mario”.

Înscrierile în vederea participării la turneul de șah ”Cupa Parângul Mic 2021” se fac până la data de 3 septembrie, prin e-mail, la adresa: elvis1_alin@yahoo.com sau prin SMS la unul din numerele de telefon: 0749-046.680 (Elvis Alin Apostu) sau 0728-740.003 (Izabela Maria Apostu), menționându-se în text numele participantului, clubul/școala/grădinița aparținătoare acestuia și anul nașterii. validarea înscrierii se face prin achitarea taxei de participare. Pentru detalii suplimentare, puteți contacta organizatorii turneului.