Ecouri, vibrații și ovații după Luna Fest Lupeni 2021

Admirabil curajul, pasiunea și profesionalismul cu care o echipă de tineri studenți din Valea Jiului, coalizați în jurul ambițiosului artist și impresar Andrei Popa din Petroșani, au reușit să organizeze, în premieră, în Valea Jiului, un eveniment artistic care așază, de pe acum, Lupeniul în rândul orașelor cu festival de muzică modernă din România.

”Luna Fest” 2021 a consemnat, fără îndoială, nu doar un nou eveniment pentru industria muzicală din România, ci și un succes în rândul festivalurilor de acest tip. Organizat impecabil, în perimetrul Parcului Bărbăteni din municipiul Lupeni, evenimentul a consemnat și o altă importantă premieră pentru Valea Jiului, fiind primul concert cu ticketing (bilet de intrare) organizat în ultimele decenii în zonă. Mai bine de 1000 de tineri din toată Valea Jiului dar și din alte localități ale țării au plătit bilete între 40 și 65 de lei pentru a participa la acest festival, desfășurat timp de două zile (21-22 august 2021), sub clar de lună combinat cu lumini de scenă și lasere, care a adus în fața spectatorilor DJ din zonă dar și nume cu rezonanță în industria festivalurilor din România (și nu numai !) precum: Rava, Amuly, Nane (care au cântat în prima zi), DJ Arrow, Arias, DJ Dark, Pascal Junior și DJ Shiver (care au mixat în ziua a doua).

În plus, tot în cadrul Luna Fest 2021 s-a desfășurat anul acesta și ediția de vară a celui mai important eveniment de robotică din Valea Jiului, ”Robotics Walley”, organizat de clubul de robotică RO64WAFI din Petrila. În tech camp-ul organizat pe 21 august, în perimetrul Luna Fest Lupeni, concursul de robotică a reunit sute de participanți, echipe și speakeri din Valea Jiului, Craiova, Arad, Hunedoara, Târgu Jiu, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Deva sau București. Aflat la cea de-a treia ediție a acestui eveniment, festivalul de robotică din Valea Jiului a reunit participanți reprezentând echipaje de robotică de la Universitatea din Petroșani, Universitatea Copiilor, Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Petroșani, Științescu Hub Sibiu, Esero România, Platforma ScientixRo, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Gorj, Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea, Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, Colegiul Național ”Decebal” Deva, Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” Vulcan, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani, Colegiul Național de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara, Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Clubul CodeKids de la Biblioteca Orășenească ”Gheorghe Ittu” din Petrila ș.a.

Concertele artiștilor prezenți la prima ediție a Luna Fest au creat la Lupeni acel ”good vibe” specific marilor festivaluri de gen din țara noastră, fapt consemnat de altfel chiar de către artiștii invitați, care s-au declarat absolut încântați de atitudinea și buna dispoziție a tinerilor prezenți la festivalul de la Lupeni.

Chiar dacă nu a fost neapărat un eveniment cu profit substanțial pentru organizatori, Andrei Popa, directorul festivalului apreciază că acest eveniment a fost unul de bun augur, mai ales în condițiile încă dificile ale evoluției pandemice din țara noastră, constituind-u-se într-o eficientă repetiție generală pentru marele festival Arrival Fest 2022 programat să se desfășoare în vara anului viitor, festival care-și propune să așeze Valea Jiului cu adevărat pe harta marilor festivaluri muzicale din țara noastră. ”Am încheiat prima ediția a Luna Fest cu succes, demonstrând că și în Valea Jiului se poate face așa ceva! Vreau să mulțumesc în mod oficial tuturor oamenilor care m-au ajutat să îmi îndeplinesc acest vis. În primul rând, mulțumesc echipei de organizare și voluntarilor, care au fost trup și suflet alături de mine, dar și părinților mei, care m-au susținut enorm și o fac în continuare. Mulțumesc pentru sprijin Primăriei și Consiliului  Municipiului Lupeni, domnului primar Lucian Resmeriță, domnului senator Cristian Resmeriță, doamnei Maria Ivăniși , mulțumesc Agenției Touch Music pentru că au fost alături de mine. Îi mulțumesc lui Doru Tinca pentru că mi-a fost alături și m-a îndrumat și sprijinit, lui Mihai Danciu pentru tot ajutorul, mulțumesc partenerilor Aztek Caffe și Chill the Lounge, pentru că au realizat o zonă minunată de baruri, mulțumesc Food Truck Los Menendez, Poienița și Shawarma Station pentru mâncarea deosebită adusă în festival, mulțumesc partenerilor Red Bull, Pop Cola, Shopping City Sibiu, TabaQueria și mulțumesc partenerilor media Kiss FM, Ziarul Exclusiv, Clubul de Presă Valea Jiului. Mulțumescu celor de la iabilet.ro pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, mulțumesc Seek Music și Nopartyboys pentru o colaborare minunată, mulțumesc echipei Raul Stage pentru una dintre cele mai frumoase producții realizate în Valea Jiului, mulțumesc Euro WC, mulțumesc Diacom, mulțumesc Paradisul Verde, Restaurant La Belle Epoque și Vila Casa cu Tei pentru ospitalitate, mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături, prietenilor de la Fabirca de Pian, profesorilor Aurelian Epuraș și Cosmin Kiss, mulțumesc Carmen Erika Jenica pentru sprijin, mulțumesc Eugen Stăncioiu, Gavril Mihai Cristian. Mulțumesc, de asemenea, domnului rector al Universității din Petroșani, prof.șuniv.dr.ing. Radu Sorin Mihai, mulțumesc celor de la Crucea Roșie Petroșani, celor de la TMG GUARD și Jandarmeriei. Sper că nu am uitat pe nimeni, deoarece fără sprijin și încredere nu aș fi reușit să realizez acest proiect minunat. Desigur, cele mai importante mulțumiri se îndreaptă spre publicul care a venit, cu încredere, la cele două zile de concerte și la evenimentele din cadrul festivalului, dând astfel viață acestui proiect de reușita căruia sunt mândru și extrem de bucuros”, a declarat Andrei Popa, directorul Luna Fest 2021.

Fotografii: Sergiu Vințan