Locul V la Campionatul European de Karate din Tampere, Finlanda la categoria U21 pentru Miruna Mălăuţă

Sportivă de top a secției de karate a a CSM Jiul Petroșani, Miruna Mălăuță a reprezentat România la Campionatele Europene de Karate, care s-au desfășurat recent la Tampere, în Finlanda.

Potrivit antrenorului sportivei din Petroșani, Radu Polifronie, la acest eveniment sportiv Miruna a câștigat meciul din turul 2, contra reprezentantei Spaniei, cu un scor de 6 – 0, meciul din turul 3 cu sportiva din Ungaria, fosta campioană europeană, cu 4 – 3, însă a pierdut semifinala cu sportiva din Franța, la un scor de 4 – 6, după care a intrat în finala pentru medalia de bronz, cu sportiva reprezentantă a Italiei. Am pierdut, din păcate, după părerea noastră nedrept, în urma unei erori de arbitraj cu scorul de 0 – 1. Una peste alta, ne bucurăm însă de faptul că se vede în continuare o creștere în evoluția Mirunei, fapt care ne încurajează să ne concentrăm și mai atent asupra următoarelor competiții internaționale la care vom participa.

Președinte al CSM Jiul Petroșani, Radu Polifronie se declară mândru, alături de întreaga echipă, de evoluția sportivei din Valea Jiului, având în vedere și faptul că, în cei 3 ani în care a participat la Campionatul European de Tineret, a fost, de fiecare dată, în prima parte a clasamentului competiției. Astfel, la Campionatul European de Karate din Aalborg, Danemarca 2019, Miruna Mălăuță a ocupat locul V, la Campionatul European de Karate din Budapesta, Ungaria 2020 s-a clasat pe locul VII, iar acum, la Campionatul European de Karate din Tampere, Finlanda din acest an a încheiat competiția pe locul V.