Beatrice Mikloș și Maro Țîmpu au țintit la fix calificarea la Campionatul european (field) de tir cu arcul

Arcașii aninoseni ai CSM Deva, Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu și-au câștigat biletele pentru participarea la ediția din acest a Campionatului European de tir cu arcul, proba field, eveniment sportiv care va avea loc în Croația, după ce au avut o evoluție de excepție la competiția națională găzduită zilele acestea la baza sportivă ”Arcașul” de la Aninoasa.

Aici au avut loc, în perioada 27-29 august 2021, Campionatele Naționale de tir cu arcul pentru proba field, la care au participat 51 de sportivi reprezentând 17 cluburi sportive din întreaga țară. Field este una dintre cele mai frumoase probe de tir cu arcul, în care sportivii sunt provocați să-și demonstreze măiestria direct în natură, ca veritabili urmași ai lui Robin Hood. La competiția de la Aninoasa, concursul s-a desfășurat în pădurea din jurul complexului Anena, pe un traseu de 12 panouri, cu două sesiuni, una pe distante de tragere necunoscute și una cu distanțe de tragere cunoscute.

Sportivii din Valea Jiului au avut și de această dată o evoluție foarte bună, reușind să-și adjudece în palmares noi medalii, corespunzătoarea locurilor 1, 3 și 4 ale3 concursului. Astfel, pe primul loc al clasamentului individual s-aui clasat sportivii:

  • Beatrice Mikloș – categoria olimpic junioare;
  • Mario Țîmpu – categoria olimpic juniori;
  • Luis Balaci – categoria compound juniori;
  • Alexandru Rădoi – categoria compound seniori;
  • Dacian Ranca – categoria barebow seniori.

De asemenea, arcașii aninoseni Moreh Tamaș și Mirel Judea s-au clasat pe locurile 3 și, respectiv 4, la probele de concurs olimpic juniori, respectiv compound juniori.

Reprezentanții secției de tir cu arcul a CSM Deva, antrenorii Viorel Hăbian, Gigi Pușcă și Zoltan Mikloș apreciază că aceste rezultate sunt unele foarte bune, atât prin prisma numărului de medalii obținute, cât mai ales a faptului că punctajul realizat de Beatrice Mikloș și Mario Țâmpu le permite celor doi valoroși sportivi ai clubului să reprezinte România la Campionatele Europene de tir cu arcul, dedicate special categoriei de concurs field, eveniment sportiv care va avea loc săptămâna viitoare în Croația.