Ce categorii de români vor fi scutiți de plata impozitului pe clădiri, terenuri și vehicule: Noi modificări ale Codului fiscal

Astfel, Finanțele propun scutirea de la plata impozitului pe clădiri sau terenuri pentru clădirile folosite ca domiciliu și terenurile aferente acestor clădiri, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor din cadrul Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale.

Aceștia trebuie să fi participat efectiv la acțiuni militare, misiuni și operații prevăzute la art. 2 lit. c)-f) și j) din Legea nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afară teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestora, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, ca urmare a abrogarii Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2006.

Documentul propune corelarea cu prevederile Decretului Lege 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare, în sensul acordării scutirii de la plata impozitului pe clădiri / teren pentru clădirile folosite că domiciliu și terenurile aferente acestor clădiri, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 și 5 alin. (1) – (3) din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare, și a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanță Guvernului nr. 105/1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 189/2000, cu modificările și completările ulterioare; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății către copiii acestor categorii de beneficiari.

De asemenea, pentru aceleași categorii de persoane menționate mai sus se propune acordarea scutirii de la plata impozitului pe mijloacele de transport, mai precis pentru un singur mijloc de transport la alegerea acestora.

Sursa: dcbusiness.ro



(Următoarea știre) »