Consiliul județean Hunedoara face front comun pentru Țara Zarandului cu autoritățile locale

Autoritățile locale și județene din Hunedoara fac front front comun pentru Țara Zarandului. În acest scop, joi, 2 septembrie, la Brad, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a avut o nouă sesiune de lucru cu reprezentanții celor 15 primării din nordul județului care au aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Moții – Țara de Piatră, întâlnire la care a participat și deputatul PSD, Natalia Intotero.

„Alături de mine i-am avut pe specialiștii din cadrul Biroului Strategii și Programe Europene din cadrul Consiliului județean Hunedoara, care au prezentat potențialul pe care îl are această asociere în perspectiva întocmirii strategiei pentru Investiții Teritoriale Integrate care vizează zona Munților Apuseni. Cred că trebuie să trecem peste orgolii și să depășim barierele politice, pentru că numai așa vom putea accesa fonduri nerambursabile pentru revitalizarea acestei zone”, a declarat Laurențiu Nistor.

ADI “Moții Țara de Piatră” are ca scop crearea cadrului de cooperare între unitățile administrativ – teritoriale din zona Țării Moților în vederea coordonării activităților de dezvoltare durabilă în următoarele domenii: infrastructură de transport, turistică și de agrement, turism, agricultură și creșterea animalelor, silvicultură, protecția mediului și biodiversitate, prezervarea culturii, artei și meșteșugurilor tradiționale, promovarea zonei ca destinație turistică și de investiții, sănătate și securitate prin facilitarea cooperării și schimbului de informații între furnizorii de astfel de servicii publice.

Localitățile din județul Hunedoara, care au aderat la această asociație sunt: Brad, Geoagiu, Baia de Criș, Balșa, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Crișcior, Certejul de Sus, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vălișoiara și Vața de Jos.