Cei 5 copilași din Lupeni care și-au pierdut casa în urma unui incendiu, au din nou un cămin doar al lor

Spiritul de solidaritate, omenia și credință că atunci când bine faci, bine găsești au făcut posibil ca un proiect umanitar care putea părea, la bun început, imposibil de realizat, să fie astăzi un veritabil model de cooperare și acțiune între membri ai comunității locale din municipiul Lupeni.

Oamenii își mai aduc aminte că, în urmă cu câteva luni, în primăvară, casa unei familii nevoiașe din cartierul lupenean Ștefan a ars, iar aceștia au fost nevoiți să-și găsească un alt loc unde să stea. Sigur că dorința lor de a se întoarce în propria casă a fost mereu una spre care și-au îndreptat, zi de zi, rugăciunile. O rază de speranță a apărut odată cu apelul la solidaritate lansat de Richard Ryan Tcaciuc, un om care și-a propus să-i mobilizeze pe toți cei care, cu credință, cu convingere și un strop de umanitate, s-ar implica în proiectul refacerii casei distruse în urma incendiului din primăvară. Apelul acestuia, lansat pe o rețea de socializare și preluat de acolo de mass-media locală a găsit ecou și în marea familie a Organizației locale a PSD Lupeni.

Impresionat de situația celor cinci copii, dar și de apelul la solidaritate lansat de Richard Ryan Tcaciuc, senatorul Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni, a mobilizat mai mulți membri ai acestei formațiuni politice, împreună cu care au contribuit în bună parte în achiziționarea materialelor necesare pentru reconstruirea acestei locuințe. Alături de aceștia au venit și alți oameni de bine din Lupeni și nu numai, care cu materiale, care cu bani, care cu forța de muncă. Așa se face că peste vară s-a lucrat bine pe acest ”șantier de suflet”, iar duminică, 19 septembrie, cei cinci copii din Ștefan au revenit, fericiți, acasă, în noua lor locuință.

Surpriza acestora a fost cu atât mai mare cu cât casa lor arată acum exact așa cum și-au visat-o. Este frumoasă, colorată, spațioasă, cu uși și geamuri luminoase, cu un acoperiș nou-nouț, cu gresie și parchet pe jos, cu apă, lumină și căldură. În plus, grație aceluiași efort comun al comunității social-democrate din municipiul Lupeni, copiii au la dispoziție de acum înainte un dormitor mobilat corespunzător, o bucătărie cu toate cele necesare într-o casă și o baie la standarde sanitare corespunzătoare. Un aragaz, o sobă pentru încălzire, o mașină de spălat automată, un aspirator și un televizor mare completează dotările pe care le-au găsit cei cinci copii la revenirea lor acasă, în ceea ce a devenit pentru ei, cu adevărat ”casa din vis !”

Președintele PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță este, la rândul rău, absolut încântat de reușita acestui proiect care demonstrează încă o dată, că la Lupeni oamenii implicați în viața politică acționează, de fiecare dată, ca-ntr-o familie. ”Eu am fost foarte bucuros că, atunci când le-am cerul colegilor din PSD Lupeni sprijinul ca să ne implicăm în acest proiect umanitar, toată lumea s-a mobilizat exemplar. Vreau să le mulțumesc acum, atât colegilor din organizație, cât și tuturor celor care au venit alături de noi și  care, într-un fel sau altul au subscris acestui proiect umanitar, prin care am reușit să (re)construim o casă frumoasă pentru 5 copilași, să le readucem zâmbetul pe buze. Îl felicit totodată pe Richard Ryan Tcaciuc, cel care a avut ideea acestui proiect care, deși părea la început unul greu de îndeplinit, s-a dovedit a fi unul de succes. Asta doar pentru că, împreună am fost și suntem convinși că Dumnezeu lucrează prin oameni, iar uneori, cu ajutorul bunului Dumnezeu, și ei pot face minuni. Mai ales atunci când pot reda fericirea unor copii greu încercați de soartă”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, liderul social-democraților din municipiul Lupeni.

Cinste lor !