Elevii hunedoreni cu nora 10 la Bacalaureat au fost premiați de Guvern

Potrivit unei decizii adoptate de Guvernul României, elevii care au obținut nota generală 10 la examenul de Bacalaureat din acest an beneficiază de un premiu în valoare de 3000 de lei.

Prevederile HG nr. 899/19.08.2021, dublate de Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 5185/01.09.2021 au fost puse în aplicare și în județul Hunedoara, unde 5 absolvenți ai unor licee și colegii din județ care au încheiat anul acesta examenul de Bacalaureat cu nota 10 au primit acest premiu în cadrul festiv. Evenimentul a avut loc la începutul acestei săptămâni, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, în prezența subprefectului județului Hunedoara, Lörincz Széll și a inspectorului școlar general Ilie Pârvan.

Beneficiari ai acestui binemeritat premiu sunt:

  • Denisa Cristina Iosif – Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva,
  • Denisa Iulia Macaru – Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva,
  • Şerban Andrei Monea – Colegiul Naţional „Decebal” Deva,
  • Diana Mădălina Costin – Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara,
  • Sergiu Cătălin Popescu – Liceul Teoretic „Ion Constantin Brătianu” Hațeg.

”Toată admirația și prețuirea noastră pentru excelența hunedoreană, pentru acești tineri minunați care prin efort susținut, coordonați de cadre didactice cu har și sprijiniți necondiționat de părinți, au reușit să demonstreze că media 10 la bacalaureat nu este un mit, ci pură realitate, într-o perioadă plină de provocări și incertitudini, când școala s-a mutat din sala de clasă, acasă”, a declarat prof. Ilie Pârvan, inspector școlar general al județului Hunedoara.

La aceste gânduri se adaugă, bineînțeles, și felicitările noastre !