Karatiștii din Vulcan, pe podium la Campionatul Național de Karate de la Făgăraș

Sâmbătă, 25 septembrie 2021 s-a desfășurat, în sala  de sport a Colegiului Național ,,Doamna Stanca” din Făgăraș, Campionatul Național de Karate pe sistem S.K.I.F. Evenimentul a fost organizat de Comisia Națională S.K.I.F din cadrul Federației Române de Karate. ,,Competiția a fost organizată de Comisia Națională S.K.I.F din cadrul Federației Române de Karate. Nu mai puțin de 210 de sportivi de la 13 cluburi de profil din țară și-au disputat titlurile de campion național, atât la categoria kata cât și la kumite.

La acest eveniment sportiv au fost prezenți și sportivii karateka de la CSM Mihai Viteazu din Vulcan. Aceștia au avut, potrivit antrenorului Martin Ferenczi o evoluție remarcabilă, obținând 3 medalii de aur, 2 medalii de argint și 1 de bronz, după cum urmează:

La categoria Kata individual:

  • Nagy David – locul I
  • Marinescu Ștefan Andrei – locul I
  • Anghelescu Daria Elena – locul I
  • Tătaru Jonathan Alexander – locul II
  • Bilboc Daria Marina – locul II
  • Andras Darius Ștefan – locul IV
  • Maidik Constantin Alexandru – locul V

La categoria Kumite individual:

  • Bilboc Daria Marina – locul III

,,Am făcut deplasarea la Făgăraș cu șapte sportivi după o perioadă foarte grea, pentru că mulți copii s-au lăsat de antrenamente din cauza condițiilor impuse de  pandemie, astfel că nu ne-am putut antrena constant, nu am avut posibilitatea să mergem la competiții iar elevii nu au putut fi motivați să continue antrenamentele, printre atâtea declarații și teste. Ne-am continuat activitatea în condiții improprii, sper să nu ne închidă iarăși, pentru că am mai rămas doar cu 22 de sportivi. I-am adus la un nivel bun dar din aprilie au început din nou problemele. Chiar și așa consider că rezultatele obținute la acest Campionat Național sunt unele foarte bune” a spus Martin Ferenczi, antrenorul și coordonatorul secției de Karate a Clubului Sportiv Municipal ”Mihai Viteazul” din Vulcan, jud. Hunedoara.

Evenimentul sportiv de la Făgăraș vine după aproape un an și jumătate în care din cauza pandemiei nu au fost organizate competiții de asemenea anvergură sub egida Federației Române de Karate.