Trei metode ușoare care te vor ajuta să obții apă fără impurități

 

Apa este considerată combustibilul care pune în mișcare corpul uman. Pentru a menține sănătatea propriului organism, specialiștii recomandă un consum de minim doi litri de apă în fiecare zi. Însă, un factor pe care multe persoane îl ignora este calitatea apei. Există mai multe caracteristici fizice, chimice și biologice pe care apa de la chiuvetă nu le tratează și care îți pot pune în pericol atât propria bunăstare, cât și pe cea a celorlalți membri ai familiei. Citește mai departe pentru a descoperi 3 soluții eficiente care te vor ajuta să obții apă potabilă cu un efort și un cost minim.

Iată 3 metode prin care poți obține apă potabilă, fără impurități, în propria locuință!

  • O soluție foarte populară o reprezintă achiziționarea de apă plată. În general, fiecare magazin alimentar pune la dispoziție bidoane de apă plată de 5 sau 10 litri, care poate fi consumată cu încredere. Dacă vrei să fii sigur că apa pe care o consumi este de cea mai înaltă calitate, va trebui să te interesezi despre brandurile de pe piață. Acestea oferă apă de diferite calități, concentrații, pH etc. Această metodă este ușoară și accesibilă oricărei persoane, însă reprezintă un efort și un cost periodic care se adună pe parcursul anilor. În cazul în care familia ta este compusă din mai mulți membri, această metoda nu este eficientă pe termen lung, însă rămâne o opțiune în cazul în care nu vrei să faci vreo investiție într-un mecanism care să-ți îmbunătățească apa de acasă.
  • O altă direcție pe care o poți lua este achiziționarea unui filtru de apă. Există foarte multe modele și producători, așa că îți va fi ușor să găsești unul care să îți satisfacă nevoile și care să nu reprezinte un efort financiar semnificativ. Deși un filtru mai ieftin nu te va feri în totalitate de pericol, acesta va elimina cele mai nocive substante si bacterii din apa.
  • Nu în ultimul rând, în cazul în care vrei să îți protejezi căminul și să fii sigur că sănătatea propriului organism nu va fi afectată în vreun fel, te poți orienta către sisteme de osmoza inversa de la producători precum shop-einstal.ro. Acestea îți oferă o apă sigură, pe care o vei putea consuma fără griji. Mai mult, apa obținută va fi benefica și pentru electrocasnicele din casă (precum mașina de spălat și mașina de spălat vase), dar și pentru instalații și restul obiectelor care intră în contact în apă, asigurându-le o durată de viață mai îndelungată.

În final, este important să ai grija de organismul tău și de apa pe care o consumi. Corpul uman este alcătuit în proporție de 70% din apă în cazul copiilor, respectiv 55-60% în cazul adulților. Reducerea acestui procent chiar și cu 2-3% îți poate afecta negativ funcțiile cerebrale și fizice, așadar, este important să te hidratezi corespunzător în fiecare zi.

Sursa foto: Unsplash.com