”Sărățele și friptură, o serată cu Decebal și Traian” – o nouă premieră la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani prezintă sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 18,00 premiera spectacolului „Sărățele și friptură, o serată cu Decebal și Traian”, de Lucian Țion. Acesta semnează și regia spectacolului, fiind asista de Dorin Ceagoreanu, iar scenografia îi aparține lui Florin Suciu. Din distribuția acestei piese fac parte actorii: Radu Tudosie, Corina Vișinescu, Viktor Hegedus și Marina Munteanu.

Lucian Țion spune că spectacolul aduce în atenția publicului o conversație obișnuită între două cupluri care se cunosc de 20 de ani, conversație care alunecă în agresivitate și necunoscut pe marginea unor discuții în care identitatea națională se împletește (ne)armonios cu cea personală. ”E un fel de „Zeul măcelului” din mediul autohton în care conflictele ideologice reprezentative pentru momentul contemporan încep să afecteze tot mai puternic relațiile inter-umane. În ultimii ani a intervenit o ruptură în modul nostru de viață. Ce ne împiedică să ne bucurăm de ceea ce suntem și de ce nu ne putem adapta la ceea ce am devenit?”, spune Lucian Țion.

Biletele pentru acest spectacol, care deschide seria premierelor din noua stagiune teatrală, au fost puse în vânzare la Agenția teatrală din Petroșani. Prețul biletului este de 30 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului. Reprezentanții Teatrului din Petroșani atrag atenția că având în vedere că Municipiul Petroșani a depășit pragul de 6/1.000 în ceea ce privește numărul infectărilor cu Covid 19, accesul în sala de spectacole este permis la 50% din capacitatea sălii și doar celor care dețin certificatul verde. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!

Spectacolul „Sărățele și friptură, o serată cu Decebal și Traian” este precedat vineri, 15 octombrie 2021, ora 18.00, de o nouă reprezentație a piesei „Neînțelegerea” de Albert Camus, regia artistică și scenografia Ovidiu Radu. Spectacolul vorbește despre ceea ce înseamnă plecarea de acasă și revenirea după 20 de ani de tăcere, și cât de dificilă poate fi reîntoarcerea într-o casă în care locul tău nu a rămas gol. Cât de ușor un străin poate să redevină un fiu și un frate? Cu ce umplem golul lăsat de cineva drag? Care pot fi consecințele unei neînțelegeri? La toate aceste întrebări puteți afla împreună cu actorii Oana Crișan, Andrada Dobre, Nicoleta Niculescu, Alexandru Cazan și Gheorghe Stoica, răspunsurile dacă veți fi prezenți în sala de spectacol. Prețul unui bilet este de 20 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Duminică, 17 Octombrie 2021, de la ora 12.00 cei mici și nu numai, sunt invitați din nou de trupa teatrului din Valea Jiului în lumea basmelor. De data aceasta aceștia vor putea urmări piesa „Fata moșului și față babei” după Ion Creangă, în regia lui Horațiu Ioan Apan. Montată după apreciatul basm am lui Ion Creangă, spectacolul aduce în atenție peripețiile unor fete rezultate din căsătorii anterioare ale unui moș și a unei babe. Baba avea o fată, dar și moșul avea și el una. Fata moșului era frumoasă, harnică, delicată, bună la suflet, pe când, fata babei era fix invers. Andrada Dobre și Corina Vișinescu îmbracă rolul celor două fete, într-un spectacol în care pe scenă vor mai fi prezenți Mihai Sima, Oana Liciu-Gogu, Izabela Badovics și Gheorghe Stoica. Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Poftiți așadar, în week-end, la teatru !