Parcare modernă pentru Straja, la baza stațiunii

Turiștii care vor veni în municipiul Lupeni, odată cu deschiderea sezonului turistic de iarnă din acest an, vor avea plăcuta surpriză să găsească la baza stațiunii, în imediata vecinătate a stației de plecare a telegondolei de acces în zona domeniului schiabil, o parcare modernă, asfaltată, delimitată corespunzător și iluminată.

În acest scop, angajații cunoscutei firme de construcții Zona D SRL Petroșani lucrează în ritm intens la implementarea proiectului pe care-l derulează în parteneriat Consiliul județean Hunedoara și Primăria municipiului Lupeni. Reprezentanții celor două instituții, respectiv administratorul public al CJH, Costel Avram și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță au fost prezenți astăzi pe acest șantier, pentru a evalua stadiul lucrărilor.

Aceștia s-au declarat, de comun acord, mulțumiți de modul în care se desfășoară acest important proiect investițional. ”Mă bucur că lucrările evoluează în grafic, altfel încât e o certitudine faptul că până la deschiderea noului sezon turistic din această iarnă, turiștii vor avea surpriza plăcută de a găsi la telegondolă o parcare modernă cu câteva sute de locuri. Prin acest parteneriat mai facem un pas important înainte în dezvoltarea turismului în Straja și în Valea Jiului. Și pot să vă asigur că vor mai urma și alte investiții în această direcție!”, a declarat Costel Avram, administratorul public al CJH.

Primarul municipiului Lupeni spune că modernizarea spațiilor de parcare ce deservesc stațiunea Straja constituie o investiție esențială pentru creșterea calității serviciilor publice oferite turiștilor care ales această stațiune ca destinație de vacanță și apreciază că sprijinul Consiliului județean Hunedoara în dezvoltarea acestui tip de investiții este unul esențial și apreciabil. ”Stațiunea Straja se dezvoltă tot mai mult, iar pentru turiștii care ne vizitează problema parcărilor este una care ne preocupă în mod deosebit. Prin investiția pe care o realizăm acum, împreună cu Consiliul județean Hunedoara, vom pune, în cel mai scurt timp, la dispoziția turiștilor câteva sute de locuri de parcare. Cei de la CJH au finanțat amenajarea și asfaltarea celor două platforme de parcare de la telegondolă, iar noi completăm această investiție cu asfaltarea căii de acces în această parcare, cu realizarea iluminatului public și cu alte lucrări de amenajare peisagistică a zonei. Vorbim despre o investiție destul de mare pe care nu am fi avut posibilitatea de a o realiza fără ajutorul CJH, și-i mulțumesc domnului administrator Costel Avram și domnului președinte Laurențiu Nistor pentru sprijin”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta arată că, în acest moment, fluxul de turiști estimat pentru Straja în sezonul de iarnă, impune crearea unui număr total de peste o mie de locuri de parcare, motiv pentru care autoritățile locale și județene studiază deja și alte posibilități de a colabora pentru realizarea unor noi locuri de parcare, inclusiv a unei parcări supraetajate la intrarea în zona de munte a stațiunii.