Un polițist brădean cucerește Himalaya

Steagul României flutură din 12 octombrie 2021, alături de cel al municipiului Brad pe vârful Island Peak din Munții Himalaya, la o altitudine de 6189 metri. Acest lucru a fost posibil datorită pasiunii pentru alpinism și curajului demonstrat de polițistul Radu Pavel din municipiul Brad.

Vestea a fost adusă chiar de către primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, el însuși un pasionat montaniard. ”Performanța brădeanului nostru Radu Pavel, polițist la Poliția Română din municipiul Brad, este remarcabilă și nu pot decât să-l felicit pentru această reușită, dorindu-i succes în continuare”, a scris Florin Cazacu, pe pagina sa de facebook.

Ascensiunea pe vârful Island Peak din Munții Himalaya nu a fost una ușoară pentru Radu Pavel și nici pentru colegul său Alexandru Todor, politist la Poliția locală din cadrul Primăriei Municipiului Brad. Cei doi au urcat împreună până la tabăra de bază Everest, la cota 5364 metri și de aici, mai departe, pe Vârvul Kallapatar (5643 metri), de unde Radu Pavel și-a continuat solitar ascensiunea spre vârful Island Peak. Ascensiunea a fost deosebit de dificilă, a început la ora 0.45 iar după aproape șapte ore, respectiv la ora 7.15, Radu Pavel a atins vârful, după multe urcări pe coardă și pasaje delicate peste crevase. pe tot parcursul expediției, temerarul alpinist din Brad a avut de înfruntat și frigul extrem, având în vedere că temperatura la începutul ascensiunii a fost de -25 grade Celsius, fără să treacă de 0 grade pe tot parcursul expediției.

Felicitări, temerarilor polițiști brădeni !

Sursa foto: facebook/Florin Cazacu