Matei Vișniec semnează textul noii premiere a Teatrului I.D. Sîrbu din Petroșani, de la sfârșitul acestei săptămâni

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021, ora 18.00, Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani vă invită la premiera spectacolului „Regele, bufonul și domnii șobolani” de Matei Vișniec. Regizat de Muriel Jakab Manea, spectacolul îi aduce în fața publicului pe actorii Daniel Cergă și Oana Liciu-Gogu (în rolurile principale), alături de Dorin Ceagoreanu, Simona Codreanu și Andrada Dobre. Scenografia este semnată de Eliza Labancz.

Regizorul Muriel Jakab Manea explică, în sinopsisul piesei, câteva din elementele care definesc montarea acestei producții teatrale: „Regele, bufonul și domnii șobolani – fabulă barocă, farsă, bufonerie și mascaradă de Matei Vișniec, este oglinda unei lumi în derivă, imaginea unui univers aflat într-o evidentă criză. Regele e identificat cu inima microsmosului omenesc. În cavalcada unei lumi în prăbușire, spiritul se prăbușește și corpul devine o ruină. Bufonul e expresia multiplicității și a discordanțelor ascunse în „eul” colectiv. Dincolo de aparențele sale cosmice se întrezărește o conștiință sfâșiată. Istoria ni-l arată asociat cu victima în ritualurile de sacrificiu. Șobolanii reprezintă mizeria morală. Omenirea și-a predat puterea!”, spune Muriel Jakab Manea.

Biletele pentru noua premieră de la Teatrul din Petroșani s-au pus în vânzare la Agenția teatrală. Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

În programul acestei săptămâni, Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” mai prezintă publicului alte două piese din repertoriul său, după cum urmează:

Vineri, 22 Octombrie, ora 18.00 sunteți invtați să vizionați Monodrama „Vreau să fiu din nou actriță” după Aldo Nicolaj și Roberto Mauro, cu Izabela Badovics.Trebuie să ai un vis! Şi să nu renunţi la el! Nu lăsați niciodată pe nimeni să vă spună că nu puteți face ceva. Când oamenii nu pot face ceva, vă vor spune că nici voi nu puteți. Dar dacă vă doriți ceva cu adevărat, faceți tot posibilul să vă îndepliniți acel vis. Visul meu e să fiu din nou actriță”, spune Izabela Badovics.

Spectacolul „Vreau să fiu din nou actriță” va avea loc în Sala Artelier a teatrului din Valea Jiului. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Duminică, 24 octombrie, de la ora 12,00 îndeosebi cei mici, dar nu numai, sunt așteptați din nou în lumea poveștilor. Pentru ei, echipa teatrului din Petroșani a pregătit o nouă reprezentație a spectacolului „Lumea lui Dănilă” de Ion Creangă, regia Boris Melinti. În cadrul acestuia, copiii se vor amuza copios de peripețiile lui Dănilă și vor descoperi tradiții si obiceiuri vechi, adaptate vremurilor moderne. Actorii care vor interpreta personajele celebrului basm al lui Ion Creangă sunt: Dorin Ceagoreanu, Gheorghe Stoica, Nicoleta Niculescu și Izabela Badovics.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

Echipa TDIDS informează că, având în vedere că Municipiul Petroșani a depășit pragul de 6/1.000 în ceea ce privește numărul infectărilor cu Covid 19, accesul în sala de spectacole este permis la 50% din capacitatea sălii și doar celor care dețin certificatul verde. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!