Circulața rutieră rămâne încă deschisă pe Transfăgărășan: Închiderea, amanată datorită vremii bune

Stabilită pe 20 octombrie, închiderea circulației pe Transfăgărăşan, între Piscu Negru şi Bâlea Cascadă, a fost amânată pentru că vremea este încă blândă.

Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR s-a întrunit pentru a analiza închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan şi a decis amânarea termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent.Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C, prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie.

Iarna, când condiţiile meteo nu permit circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, traficul este interzis pe Transfăgărăşan între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

De asemenea, comisia întrunită pentru analiza viabilitatea circulaţiei pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan. Aici, închiderea circulaţiei s-a decis pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Sursa: mediafax.ro