VACANȚĂ de DOUĂ săptămâni, pentru toți elevii din România, începând cu 25 octombrie. „Şcolile sunt puternic afectate prin elevi şi profesori, care se îmbolnăvesc”

În cursul zilei de miercuri, președintele Klaus Iohannis, a anunțat faptul că toți elevii vor intra în vacanță, timp de două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie.

Potrivit președintelui României, vor intra în vacanță atât elevii din ciclul primar și gimnazial, cât și cei de liceu.

„Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară”, a anunțat Klaus Iohannis.

Înainte de întâlnirea cu președintele României, ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că „toate variantele sunt deschise”, în ceea ce privește închiderea școlilor.

„Toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în ultimele 14 zile au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus 4.545 de preşcolari şi elevi şi 746 de angajaţi din învăţământ.

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, responsabili în gestionarea pandemiei pentru a lua noi măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, după ce, marți, au fost anunțate 574 de decese și peste 18.000 de cazuri.

Sursa: libertatea.ro