Ministrul Educației: Vacanța de iarnă va fi mai scurtă. Când se vor întoarce elevii la școală

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Această variantă este propusă pentru recuperarea celor două săptămâni de vacanță forțată din cauza pandemiei în perioada 25 octombrie-5 noiembrie 2021.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța de iarnă va fi mai scurtă cu o sătămână. Astfel, elevii din gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie 2022, iar cei din ciclul primar și preșcolarii vor revenit în bănci pe data de 10 ianuarie.

 

Este decizia luată de Ministerul Educaţiei pentru ca elevii să poată recupera cele două săptămâni pe care le pierd cu vacanţa forţată din cauza pandemiei. Elevii vor recupera cele două săptămâni între 3 și 14 ianuarie, respectiv 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare.

Părinţii copiilor de la şcolile de stat spun că sunt discriminaţi
Ana Maita, asociaţia Mame pentru Mame: Este inuman, este un plan care le strică acestor copii acest copii. Nu este vină lor că Ministerul educației nu a fost în stare timp de doi ani de zile să se asigure că toți elevii din sistemul public au acces la școlarizarea online.

Iulian Cristache, FNAP: O teză se dă cu cel puțin trei săptămâni înainte de închiderea semestrului. In acest moment iar încalcă un regulament de organizare și funcționare.

Stela Ionescu, fondator şcoală privată: Continuitatea este foarte importantă, în proporție de 99 la sută părinții au fost pentru a nu întrerupe procesul educativ. Unele unităţi private au găsit şi justificarea legală să işi desfășoare orele faţă în faţă în continuare. Mai ales la grădiniţă. Dacă are codurile CAEN de activităţi recreative, autorizate, sau supraveghere copii, da, pot funcţiona pe aceste coduri CAEN, informează observatornews.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Fiecare zi de prezența fizică este esențială

,,Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Şi continuă: Dacă ar fi avut şcoală online în aceste două săptămâni, nu ar mai fi existat cele două săptămâni cu prezența fizică în ianuarie. Fiecare zi de prezența fizică este esențială. Tezele se vor da, tot în bănci, în luna ianuarie, dacă situaţia epidemiologică va permite asta.

Potrivit structurii anului școlar în vigoare, vacanța de iarnă este stabilită în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022. Însă, dacă se va aplica propunerea ministrului Educației, vacanța de iarnă va fi mai scurtă cu o săptămână, astfel că elevii vor reveni la cursuri pe 3 ianuarie, în loc de 10 ianuarie.

Totodată, Ministrul Educației a declarat că acest lucru va fi posibil numai dacă se va semna un ordin de ministru la data de 5 noiembrie, pentru această modificare a structurii anului școlar.

Sursa – ziarulunirea.ro