Școala va începe în 8 noiembrie: Cum vor susține elevii tezele. Anunțul ministrului Educației

Elevii vor reîncepe școala din data de 8 noiembrie, cu prezență fizică, potrivit unei declaratii a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Pe 8 noiembrie va începe școala! Ministrul Educației va rămâne consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază, de la care nu voi abdica. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice”, a spus Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educației a mai făcut un anunț extrem de important legat de teze: „Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis să reducem numărul de teze din acest an! La clasa a VIII-a vom avea doar două teze”

„Tezele se vor putea susține începând cu data de 6 decembrie. Pentru cei care nu vor putea să susțină tezele cu prezență fizică, le vor putea susține ulterior, la revenire, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în semestrul al doilea”, a mai spus ministrul.

Sursa: dcnews.ro