Cum va fi VREMEA în noiembrie și începutul lunii decembrie 2021. Prognoza METEO pe TREI săptămâni

Începând cu această săptămână vremea se va răci semnificativ, anunță meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, arată DCNEWS.ro.

„Ceață în mai multe zone din Transilvania dar și Oltenia, Muntenia și Moldova. Vizibilitatea e sub 200 de metri și izolat chiar și sub 50 de metri. S-ar putea favoriza chiar și producerea ghețușului. După ce se va disipa această ceață, vremea devine în general frumoasă, caldă. Temperaturi care vor atinge 15-16 grade, ceea ce înseamnă temperaturi cu 7-8-10 grade mai mari decât normalul perioadei.

De la noapte, ne așteptăm la precipitații în mare parte din țară. Pe lângă ploi, în zonele montane își vor face apariția și precipitațiile sub formă de ninsoare, se va depune strat de zăpadă. Vremea se răcește de mâine, maxime de doar între 3-10 grade. O răcire semnificativă și în Capitală, nu mai mult de 8 grade, ploaie.

Vremea revine în limitele normale, în zilele de miercuri, joi va fi o vreme stabilă, însorită, nu vor mai fi variații semnificative, maxime între 4-10 grade. Pe finalul săptămânii se încălzește din nou vremea, însă sunt prognozate și ploi.”, a explicat meteorologul ANM, Mihai Huștiu, la Realitatea Plus.

ANM: Cum va fi vremea până pe 13 decembrie

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sud-est. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință în general excedentară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Sursa – ziarulunirea.ro