6 stațiuni de schi renumite din Germania

Deși Germania nu are domenii schiabile precum Franța sau Austria și nici nu este în topul preferințelor celor pasionați de practicarea sporturilor de iarnă, are totuși câteva stațiuni ce merită toată atenția. Acestea au fost construite în zona Alpilor Bavarezi. Să nu uităm că Germania investește foarte mult în turism.

Pe lângă clasicele pârtii de schi, aceste stațiuni pun la dispoziția turiștilor și pârții pentru săniuș, patinoare, piste de curling și multe altele. Să nu uităm totuși că Germania are câțiva sportivi renumiți în practicarea acestor sporturi de iarnă.

Arber este cal de listă, fiind o stațiune ideală pentru începători. Are o zonă mare dedicată copiilor, cu pârții de schi pentru cei mici și mari. De asemenea, aici este organizată Cupa Mondială la Schi a Copiilor. În timpul sezonului de vârf, pârtiile pot fi destul de aglomerate, deoarece există doar cinci teleschiuri și opt pârtii în total. În momentele de repaus, puteți să vă bucurați de preparate tradiționale, să savurați o cafea sau un vin fiert și să accesați un casino online germania bonus fara depunere pentru relaxare.

Alpsee-Grünten este o stațiuni de schi ideală pentru familii. Are un parc de distracții, oferă parcare gratuită și trasee pentru drumeții de iarnă. Nu este o stațiune mare, având doar cinci teleschiuri, are are o pârtie de 4.5 kilometri și o diferență de nivel de 760 de metri. Merită să mergeți în această stațiuni doar și pentru peisajele fascinante pe care le puteți admira din telescaun. E bine de știut faptul că are cel mai lung sezon de săniuș din Germania – pe tot parcursul anului.

Garmish-Partenkirchen este recunoscută ca fiind o stațiune de performanță. Se spune că aici campionii au făcut istorie. Situată la aproximativ o oră de München, această stațiune de schi a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 1936. Chiar și astăzi, această stațiune continuă să găzduiască competiții anuale de schi ale Cupei Mondiale. Cu 40 km de pârtii de-a lungul a trei munți, este cu siguranță una dintre principalele stațiuni de schi din Germania. Cumpărați Top Snow Card pentru acces la Garmisch și la alte opt stațiuni de schi locale.

Winklmoosalm-Steinplatte combină două zone de schi și se află în mijlocul Alpilor Chemgau, la graniți cu Austria. Are 16 pârtii, toate însumând peste 50 de kilometri, iar diferența de nivel este de 870 de metri. Parcarea gratuită este un adevărat bonus aici. Nu uitați să vă opriți la Almstueberl pentru un tort de casă la sfârșitul zilei.

Oberstdorf este recunoscută ca fiind una dintre cele mai mari pârtii din Germania. Cu 130 km de pârtii, stațiunea de schi Oberstdorf din sudul Bavariei leagă șapte vârfuri muntoase, trecând în Austria. Fiecare munte are propriul său atu – la Söllereck există oportunități pentru familie, în timp ce profesioniștii ar trebui să se îndrepte spre vârful Walmendingerhorn. Există, de asemenea, 70 km de trasee pentru schi fond, inclusiv o pistă pentru Cupa Mondială. Cei ce nu doresc să schieze, pot merge pe drumeții și poate de o noapte la IgluLodge.

Feldberg reprezintă rădăcinile schiului în Germania. Primul club de schi german a fost fondat în Feldberg, pe 20 noiembrie 1892, în cel mai înalt punct din Pădurea Neagră. Cu 28 de instalații pe cablu și 36 de pârtii de schi, Feldberg atrage schiori și snowboarderi din toată regiunea. Vă recomandăm să stați la Feldberger Hof pentru accesul la pârtii cu acces la pârtii.