Universitatea din Petroșani prezentă în Metarankingul Universitar al Asociației Ad-Astra din anul 2021

Dat publicității în aceste zile, raportul celui de-al șaselea Metaranking Universitar din România, întocmit de un grup de cercetători ai Asociației Ad-Astra, sub auspiciile Ministerului Educației Naționale cu auditarea internațională a metodologiei, găsește la finalul anului 2021 și Universitatea din Petroșani în rândul celor mai bune universități din România.

Scopul Metarankingului Universitar este să identifice care dintre universitățile românești au vizibilitate internațională și care este impactul lor relativ în aria academică internațională. Potrivit acestei analize, în care au fost auditate toate cele 97 de universități autorizate în țara noastră, dintre care 54 sunt universități publice și 43 sunt universități private, Universitatea din Petroșani ocupă un onorant loc 13. În fruntea clasamentului se află Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara. Important de precizat este și faptul că doar 31 de universități din România au întrunit condițiile necesare pentru a fi prezente în acest clasament al instituțiile de învățământ superior de top din țara noastră.

Pentru Universitatea din  Petroșani, intrarea în acest club al excelenței academice reprezintă, în opinia rectorului Radu Sorin, o reflectare a preocupărilor care au vizat internaționalizarea activităților didactice și de cercetare de la instituția de învățământ superior din Valea Jiului. ”Faptul că Universitatea din Petroșani a fost cuprinsă în consorțiul academic european Eureca Pro, precum și faptul că într-un an încă marcat de numeroase constrângeri generate de evoluția pandemiei, am reușit să ne facem simțită prezența în diverse programe de educație și cercetare la nivel internațional ne-a adus în situația fericită de a fi incluși și în acest metaranking al Asociației Ad-Astra, care înglobează alte 11 rankinguri internaționale de analiză a activității universităților din țara noastră. Suntem onorați de faptul că activitatea noastră ne aduce în acest club select al universităților de top din România, a căror vizibilitate este confirmată la nivel internațional și, desigur ne propunem să continuăm acest trend și în anii care vor urma”, spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.