Seniorii ”de aur” ai Petrilei premiați de autoritățile locale

Cele mai longevive familii ale orașului Petrila au fost sărbătorite luni, 20 decembrie, în cadrul unei emoționante festivități care a avut loc la Primăria Orașului Petrila. Aici, în emblematica Sală a Căsătoriilor, reprezentanții administrației publice locale au premiat, potrivit unei frumoase tradiții ce marchează finalul de an, o seamă de cetățeni care au atins pragul de 50 și chiar 60 de ani de viață de familie.

Sărbătoriții zilei au fost șapte cupluri de aur și alte două de diamant, care au atins această uimitoare performanță. Familiile Ilie și Ana Bucsa, Ion și Viorica, Iosif și Doina Angela Negru, Iosif și Margareta Adamecz, Vasile și Lidia Gavril, Miro și Doina Dioane, Florică și Valeria Popescu au primit însemnele care atestă împlinirea celor 50 de ani de căsnicie, în timp ce familia Petru și Voichița Mirci a fost onorată pentru cele șase decenii petrecute împreună, iar familia Constantin și Margareta Miu, pentru cei 65 de ani de ani de viață în familie.

”Este nu doar admirabilă această performanță, ci și una care spune foarte multe despre viața distinșilor noștri sărbătoriți. Trăim în prezent vremuri în care astfel de modele de oameni, care trăiesc împreună, iată, mai bine de o jumătate de secol, sunt tot mai rare și tocmai de aceea ne bucurăm că îi putem sărbători pe acești seniori cu adevărat de aur ai comunității noastre. Celor sărbătoriți astăzi le doresc, din toată inima, sănătate și viață lungă și fericită iar eu îmi doresc să-i putem sărbători și la 70 de ani de căsnicie și-i asigur de întregul meu respect pentru performanța lor de viață și de familie, dar și pentru rolul lor esențial în dezvoltarea comunității petrilene”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

La festivitatea de premiere a familiilor cu 50 și 60 de ani de căsnicie au participat, alături de primarul Vasile Jurca, viceprimarul Marius Heljiu și secretarul orașului Petrila, Adriana Dăian.

După 65 de ani de viață alături de soția sa Margareta, Constantin Miu este de părere că nu este nici un secret în spatele acestei performanțe, ci doar rodul unei vieți normale, fără excese, binecuvântate de Dumnezeu. ”Nu am făcut nimic special pentru a ajunge la acești 65 de ani de viață alături de soția mea. Am fost oameni normali, am dus o viață normală, fără nici un fel de excese. Am trăit frumos, ca doi oameni care se iubesc și care se respectă și bunul Dumnezeu ne-a dat viață lungă, sănătate și ne-a adus în această onorantă situație de a fi premiați pentru viața noastră de către domnul primar și Primăria din Petrila”, spune Constantin Miu.

La performanța unei jumătăți de secol de viață în familie a ajuns și familia Florică și Valeria Popescu, doi oameni cunoscuți și recunoscuți în comunitatea petrileană mai ales pentru activitatea lor profesională exemplară, dar și pentru excepționala lor legătură de familie. Valeria Popescu este convinsă că ”ingredientul” principal al acestei performanțe personale este dragostea. ”Eu am pus dragoste în tot ceea ce am făcut în viața mea, atât profesional cât și personal. La scurt timp după ce m-am căsătorit cu soțul meu, amândoi fiind studenți, el a fost repartizat la Timișoara și eu la Videle. Vă dați seama ce greu ne-a fost să trăim atât de departe unul de celălalt. Ne-am luptat însă și am reușit să venim, împreună, în Valea Jiului, la Petrila. Și el, dar și eu, am muncit cu dragoste și am lăsat în urma noastră o seamă de rezultate apreciate de oamenii din acest oraș. Și tot așa, cu dragoste și bună înțelegere, ne-am dus și viața de familie. De câte ori suntem invitați la o nuntă, eu le spun mirilor doar atât: Să vă dea Dumnezeu o căsnicie ca a mea ! Și nu există o altă urare mai frumoasă, pentru că în 50 de ani alături de soțul meu Florică, viața noastră a fost și este una frumoasă și fericită !”, spune Valeria Popescu.

Poate că ingredientul special al longevității vieții de familie rămâne încă unul secret sau cel puțin unul greu de descifrat, însă considerația și respectul pe care autoritățile locale din orașul Petrila îl arată familiilor care au atins această performanță de excepție este unul onorant și apreciabil.