Echipamente și dispozitive sanitare pentru unitățile de învățământ din Lupeni

Unitățile de învățământ din municipiul Lupeni sunt, la început de an 2022, mult mai bine pregătite pentru a întâmpina noile valuri ale pandemiei virale. Acest lucru se datorează, desigur, atât experienței acumulate în ultimii doi ani în identificarea și aplicarea măsurilor de protecție, cât și creșterii eficienței în combaterea factorilor de răspândire a infecțiilor virale.

Pentru a ajunge aici, eforturilor colectivului de cadre didactice de la unitățile de învățământ li s-au alăturat și autoritățile publice locale. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță reamintește că încă din luna iunie a anului 2021, Consiliul Local al municipiului Lupeni a adoptat un proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului intitulat „Sprijinirea capacității instituțiilor de învățământ din municipiul Lupeni pentru gestionarea situației de pandemie generată de virusul SARS – COV – 2”. Proiectul viza pentru obținerea finanțării în cadrul unul apelul special de proiecte POIM deschis de Guvernul României, cu fonduri de la Uniunea Europeană, pentru consolidarea capacității unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generate de virusul Sars-Cov-2.

Proiectul administrației locale de la Lupeni a fost aprobat, iar în ultimele zile ale lunii decembrie 2021, primul lot de echipamente si dispozitive pentru dotarea unităților școlare, care fac obiectul Proiectului ”Sprijinirea capacității instituțiilor de învățământ din municipiul Lupeni pentru gestionarea situației de pandemie”, au ajuns la unitățile locale de învățământ. ”Este vorba despre o serie de materiale igenico-sanitare, echipamente de curățenie și igienizare a spațiilor și dispozitive de protecție medicală destinate asigurării condițiilor igenico-sanitare necesare, pentru a crește capacitatea de prevenție a răspândirii virusului în școli. Noi am inlcus în acest proiect dotări specifice pentru toate unitățile de învățământ din oraș, de la grădinițe, școli gimnaziale și licee. Am convingerea că având la dispoziție și aceste dotări, dar și setul de măsuri organizatorice, unitățile de învățământ din municipiul Lupeni sunt pregătite mult mai bine pentru a face față cu succes noilor valuri ale pandemiei, astfel încât activitățile didactice să se poată desfășura în condiții de siguranță și le mulțumesc directorilor de școli și colectivelor de cadre didactice pentru implicare”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Pentru implementarea proiectului ”Sprijinirea capacității instituțiilor de învățământ din municipiul Lupeni pentru gestionarea situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2” autoritățile locale de la Lupeni au reușit să atragă o finanțare nerambursabilă în valoare de 6.466.672,71 lei.