Certificatul verde NU expiră de la 1 februarie. Doar cei care vor să călătorească în UE au nevoie de doza booster

Certificatele COVID vor fi în continuare valabile în România și după 1 februarie, chiar dacă au trecut 9 luni de la primele două doze, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. În schimb, pentru călătorii în Uniunea Europeană, va fi nevoie de administrarea dozei „booster”, conform unei decizii luate de Comisia Europeană.

„Nu am luat încă o decizie, dar e foarte probabil să nu modificăm condițiile interne, cel puțin pentru moment, în ceea ce privește acest certificat. Adică vaccinarea va rămâne valabilă. El oricum are o valabilitate în momentul de față, care este înscrisă pe certificat, până la data de 30 iunie 2022. Sigur că lucrurile acestea le vor reevalua când vom trece de acest val pandemic și o să vedem dacă și la nivelul UE nu se va reveni în ceea ce privește utilitatea sau modul de utilizare a acestui certificat, valabilitatea lui și vaccinarea cu două sau cu trei doze, după caz”, a declarat Rafila la Digi24.

Vineri, ministrul Rafila anunța că certificatul verde expiră la 1 februarie pentru persoanele care s-au vaccinat în urmă cu peste 9 luni și nu au făcut doza booster.El a explicat că măsura este o directivă europeană.

Sursa: stiripesurse.ro