CityOn, aplicație pentru plata on-line a taxelor și impozitelor, la Primăria Petrila

Începând cu acest an, plata impozitelor și taxelor locale, a amenzilor, sau a închirierilor se va putea face, la Petrila, și prin intermediul aplicației CityOn, o platformă online foarte simplă care este disponibilă pentru cetățenii și firmele din orașul Petrila.

Primarul Vasile Jurca apreciază că introducerea acestui nou sistem de plată online, este un pas important spre ceea ce înseamnă digitalizarea serviciilor administrației locale de care pot beneficia petrilenii. ”Pe lângă serviciile oferite cetățenilor, procesul de digitalizare vizează, în paralel, eficientizarea aparatului administrativ. Implementarea noilor tehnologii va duce la eficientizarea activității Primăriei, la eliminarea cozilor de la ghișee și a timpilor morți din circuitul birocratic și, mai ales, la transparentizarea instituției. Va urma și implementarea serviciului Ghișeul.ro, în
următoarea perioadă. Toate acestea, în beneficiul cetățenilor”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Detaliile și modul în care se pot face plățile către Serviciul Local de Impozite și Taxe Petrila,
utilizând această aplicație, este următorul:

  1. PLATA PRIN AUTENTIFICARE – care necesită crearea unui cont de utilizator, prin completarea tuturor informațiilor solicitate pe pagina accesată. Odată completate aceste câmpuri și transmise datele veți primi un răspuns pentru validarea contului iar după primirea acestei validări contul va putea fi utilizat.
  2. PLATA FĂRĂ AUTENTIFICARE – care se poate realiza prin simpla completare a CNP-ului, pentru persoane fizice sau a CUI-ului, pentru persoane juridice.

Platforma pentru plăți online ”CityOne” oferă de asemenea:

  • posibilitatea verificării plăților realizate;
  • realizarea altor plăți care aparțin de taxele și impozitele locale;
  • plata amenzilor ;

Prin înregistrare pe platforma administrată de Primăria orașului Petrila fiecare cetățean își va putea vedea, în propriul spațiu virtual, date despre bunurile deținute, istoricul plăților efectuate, al sesizărilor depuse și emise către serviciile publice ale administrației locale. De asemenea, poate efectua plăți cu cardul pentru taxe, impozite, amenzi, închirieri etc.

Aplicația ”CityON” dezvoltată de Primăria orașului Petrila este gratuită și poate fi descărcată din magazinul de aplicații Google sau de pe pagina web a Primăriei Petrila.