Cum amenajezi camera bebelușului – design sau funcționalitate?

Te gândești la camera bebelușului și, instinctiv, îți vin în minte culori, decorațiuni drăguțe, jucării și un pătuț, „vedeta” camerei, cât mai elegant și confortabil. Dar camera bebelușului este mai mult de atât. O amenajare cu gust aduce calm și căldură. O amenajare gândită în detaliu, însă, îți poate face viața de părinte mai ușoară. În cazul amenajării unei camere pentru un bebeluș, lucrurile importante stau, de fapt, în spatele a ceea ce se vede. Este mai mult despre funcționalitate și siguranță decât despre aspect.

Iată spre ce ar trebui să-ți îndrepți atenția înainte să alegi decorațiunile pentru camera celui mic!

Încălzire în pardoseală 

O cameră confortabilă este o cameră caldă, din toate punctele de vedere. Pentru un bebeluș, căldura este cu atât mai importantă cu cât, la doar câteva luni, cel mic începe deja să exploreze. Contactul cu podeaua rece poate fi dur pentru micul explorator, așa că, deși este o investiție la început, încălzirea în pardoseală îți poate fi de mare ajutor mai târziu. Asta înseamnă mulți ani după, chiar și atunci când reamenajezi pentru că cel mic a crescut. Să păstrezi căldura te poate ajuta și un covor potrivit, antibacterian și cu fir scurt, care să poată fi curățat ușor. Vei vedea cum va deveni ușor, ușor locul de joacă preferat.

Elemente non-toxice

Copiii, cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai sensibili la factorii din exterior, asta pentru că sistemul lor imunitar nu este încă format. Știai că până și vopseaua pereților poate fi toxică pentru bebeluși? Siguranța este un aspect important spre care trebuie să-ți îndrepți atenția atunci când începi amenajarea. Cel mai potrivit moment să vopsești pereții ar fi undeva cu două luni înainte ca cel mic să vină pe lume sau chiar mai mult. Este timp suficient să se usuce și mirosul să dispară. În ceea ce privește vopseaua, alege-o pe cea non-toxică. La fel și dacă optezi pentru tapet sau alte decorațiuni de perete.

Mobilier ergonomic

Probabil că tentația de a cumpăra cât mai multe este mare acum, dar ce vei face cu toate? Îți vei da seama, pe parcurs, că unele lucruri doar vor ocupa spațiu, iar mobila pentru camera copilului trebuie să te ajute, nicidecum să te încurce. Rezumă-te la piesele cele mai importante, pentru început, și încearcă să nu aglomerezi camera. Pune pe listă un pătuț confortabil și de calitate, un scaun pentru alăptat și o măsuță pentru schimbat scutece. Un dulap sau o comodă își poate găsi ușor locul, și te va ajuta și pe tine cu depozitarea. Poți avea aici toate cele necesare pentru copil, ferite de alte locuri mai puțin igienice din casă. În plus, îți vor fi la îndemână oricând, chiar și în miezul nopții, când ultimul lucru pe care ți-l dorești este să nu găsești ceva. Babyneeds.ro știe că amenajările cu gust cer mobilier de calitate, așa că, îți pune la dispoziție o gamă variată de obiecte de mobilier din care să alegi. Tot aici găsești și decorațiunile potrivite.

Odată ce ai bifat aceste trei aspecte, nu-ți rămâne decât să te concentrezi pe alegerea obiectelor de decor, accesoriilor și culorilor. Să fie galben cu crem? Roz cu gri sau verde și alb? Băiat sau fată?

Sursa foto: shutterstock.com