Evenimente culturale speciale, de Dragobete, în județul Hunedoara

Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara Deva și Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara pregătesc evenimente speciale dedicate zilei de 24 februarie, când în tradiția populară este sărbătorit Dragobetele.

Astfel, la Petroșani, Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara Deva, în parteneriat cu Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” organizează, în data de 23 februarie, de la ora 17.00, spectacolul ”Dor și drag de Dragobete”. Evenimentul va avea loc în foaierul teatrului din Petroșani, iar programul acestuia cuprinde recitaluri de poezie de dragoste susținute atât de poeți hunedoreni, care își vor rosti propriile creații, cât și de actori ai teatrului care vor recita poezii din lirica românească. Evenimentul se va încheia cu un recital susținut de corala Sargeția din Deva, dirijor Mihaela Popa.

La Deva, tot în data de 23 februarie, de la ora 17.00, Teatrul de Artă va găzdui spectacolul ”Dor de Dragobete”, organizat de Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara. În cadrul acestui eveniment vor susține recitaluri tineri interpreți hunedoreni de muzică populară, acompaniați de Ansamblul Folcloric Profesionist ”Drăgan Muntean”. Intrarea se face pe bază de invitație.

Ambele evenimente culturale sunt realizate cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara.