”Dragobete creativ” la Galeria de artă Forma din Deva

Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara întâmpină sărbătoarea iubirii la români, cu evenimentul „Dragobete Creativ”, acesta urmând să fie organizat miercuri, 23 februarie 2022, începând cu ora 10:00, la Galeria Națională de Artă FORMA din Deva.

”Odinioară, în satele românești, Dragobetele era întâmpinat în straie de sărbătoare, tinerii participau la întâlniri, făceau hore, povesteau și se țineau de jocuri. Dragobetele a rămas o sărbătoare a bucuriei, a bunei-dispoziții, un prilej de a fi împreună și de a celebra bogăția creativității populare românești”, spune consilierul județean Doinița Maria Bălănesc, care face parte din echipa de organizare a evenimentului.

„Dragobete Creativ” este o inițiativă a DGAMPT Hunedoara de implicare a tinerilor în activități de creație, de descoperire a unor vechi elemente de artă populară românească, și nu numai. Astfel, cu ocazia evenimentului, Galeria Națională de Artă Forma va găzdui ateliere de pictură organizate de profesori și elevi de la Liceul de Arte Sigismund Toduță din Deva, ateliere de cioplire a lemnului, de cusut ii și de confecționare a zgărdarelor, ținute de artiști și meșteri autohtoni.