Asigurare RCA 2022: Cât ar plăti un șofer dacă nu a avut accidente cu mașina în ultimii ani

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a confirmat pentru RadioDCNews că procesul a intrat în linie dreaptă. ”Credem că Guvernul va lua în discuție proiectul cât de curând”, spune acesta.

Trebuie spus că plafonarea este aplicabilă pentru clasa de daune B0 (unde B8 este clasa cea mai bună, iar M8 este cea mai costisitoare).

Cât ar plăti un șofer ”fără evenimente”

Reamintim că toate tarifele reprezintă încadrarea asiguratului în clasa de asigurare B0 și, în funcție de numărul de accidente în care a fost implicată mașina, șoferii pot avea o asigurare mai scumpă sau mai ieftină.

Spre exemplu, pentru un șofer cu vârsta între 51 și 61 de ani, care deține o mașină cu o cilindree de 1400 de cmc, plafonul este de 780 de lei.

Dacă mașina nu a avut accidente în ultimii ani și are asigurare B8, atunci la tariful de 780 de lei se va aplica o reducere de 50%, astfel că acesta va plăti 390 de lei pentru asigurare.

La polul opus, dacă mașina a fost implicată în multe accidente și este încadrată în clasa M8, atunci se va aplica o creștere de 80% la suma de 780 de lei, urmând ca șoferul să plătească pentru asigurare 1.404 lei.

Sursa: radiodcnews.ro