„România nu se află în pragul unei crize alimentare!”

Sâmbătă, la Deva, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Adrian Ionuț Chesnoiu, președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, și prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Petru Marian, au susținut o conferință de presă comună, în cea de-a doua zi a vizitei de lucru a înaltului demnitar în județ.

Agricultura ne poate scoate din impas!

Președintele CJ Hunedoara a subliniat rolul important pe care îl poate avea agricultura în economia județului Hunedoara și a României, pentru acest lucru fiind însă necesară o atitudine hotărâtă și curajoasă a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Vă mărturisesc că vizita domnului ministru a avut un ecou deosebit în rândul producătorilor locali și al fermierilor, care au avut astfel șansa unui dialog viu și productiv. Agricultura trebuie să fie o ramură de bază în economia românească. Dacă anumite activități s-au prăbușit, eu spun că suntem capabili să putem demonstra că România poate produce cereale, produse finite alimentare, astfel încât să putem exporta. Agricultura ne poate scoate din impas! Îi mulțumesc domnului Adrian Ionuț Chesnoiu pentru că acceptat invitația de a veni în județul Hunedoara și sunt convins că va reveni pentru a se reîntâlni cu hunedorenii”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

România este în afara oricărui risc de criză alimentară

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și-a început expunerea cu un apel la calm adresat populației cu privire la faptul că România are suficiente stocuri de ulei pentru a asigura consumul.

„Am văzut lucruri extraordinare, am văzut ferme model, sunt modele de bune practici care trebuie duse mai departe pentru a arăta că România este în afara oricărui risc de criză alimentară. România nu este la fel ca alte state, producem grâu de trei ori mai mult decât consumăm, producem porumb de patru ori mai mult decât consumăm, la alimentele de bază suntem producători și suntem capabili să ne asigurăm consumul intern. Sunt țări de pe anumite continente dependente de cerealele din Rusia și Ucraina care pot avea probleme, dar nu e cazul României. Discuțiile cu fermierii de aici au fost lămuritoare pentru toți”, a declarat ministrul Adrian Ionuț Chesnoiu.

Reamintim că, la invitația președintelui CJ Hunedoara, ministrul Adrian Ionuț Chesnoiu efectuează o vizită de lucru în județ. Vineri, demnitarul s-a întâlnit cu peste 300 de producători locali și fermieri, a vizitat două ferme și s-a întâlnit cu crescătorii de oi.



(Următoarea știre) »