Vești bune pentru români: Valoarea tichetelor culturale ar putea fi majorată. Proiect de ordin lansat în dezbatere publică

Valoarea tichetelor culturale care pot fi acordate angajaților ar putea fi majorată începând cu semestrul I al anului 2022, conform unui proiect de ordin lansat în dezbatere publică de către Ministerul Finanțelor.

Prin proiectul de ordin de la MF se are în vedere majorarea valorii tichetelor culturale acordate lunar, cât și a celor acordate ocazional, față de valorile aplicabile până acum.

Astfel, valoarea tichetelor culturale acordate lunar va crește cu 10 lei, ajungând la 170 de lei, iar cea a tichetelor culturale acordate ocazional va crește cu 20 de lei și va ajunge la 350 de lei.

Ambele valori vor fi valabile începând cu primul semestru al anului 2022 și se vor aplica și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august și septembrie 2022.

Potrivit Legii nr. 165/2018, biletele culturale se acordă angajaților lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale, cum ar fi abonamente și bilete la spectacole, concerte, muzee, precum și cărți, albume muzicale și altele.

Valoarea nominală a unui tichet cultural este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.

Începând din 1 februarie, toate tipurile de tichete acordate salariaților se emit doar pe card, iar cele emise până acum pe hârtie pot fi folosite în continuare, până la expirarea lor.

Sursa: bugetul.ro