România nu va reveni la stagiul militar obligatoriu. Ministrul Apărării: „Astăzi se merge pe armate profesioniste”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a anunţat că România ”în niciun caz” nu va reveni la stagiul militar obligatoriu, lucru pe care nu-l poate susţine nici economici şi nu este nici practic. Dîncu afirmă că, în prezent, se au în vedere armate de profesionişti.

„Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi. Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi (…) Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a declarat la Digi 24, ministrul Vasile Dîncu.

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste”

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte, şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale, cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”., a mai spus Dîncu.

Ministrul Vasile Dîncu susține că a aflat de drona care a căzut în Bistrița-Năsăud de la un sătean, care îl cunoștea și care l-a sunat imediat după incident.

„La început, eu am crezut, fiind din Bistrița, drona a căzut aproape de locul unde m-am născut eu, la câteva localități distanță, m-am gândit că este o glumă. Nu era o glumă totuși, pe mine m-a anunțat un sătean care mă cunoștea, m-a anunțat direct, atunci când s-a întâmpălat”, a spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, luni seară, că drona căzută lângă un sat din judeţul Bistriţa era una de cercetare şi nu avea explozibil la bord.

„Nu este o dronă foarte mare, este o jucărie de dronă, un metru şi ceva are anvergura. Este o dronă de cercetare-informaţii, a fost identificat tipul, nu este cu explozibil. E o dronă care a căzut în Răchiţele şi a fost adusă de copii în sat şi nu era periculoasă. Este de fabricaţie sovietică, n-a fost folosită şi nu este în dotarea armatelor în acest moment, era scoasă din uz după 1989”, a mai spus Vasile Dîncu, la sursa citată.

Sursa: dcnews.ro