Va reuși „imposibilul” actuala administrație județeană?

De ani buni, intersecția DN7 cu DN76, este o adevărată provocare pentru nervii șoferilor, mai ales de când a fost dată în funcțiune autostrada A1. La orele de vârf, dar și atunci când se înregistrează valori de trafic ridicate, cozile de mașini se întind pe kilometri, iar traficul este îngreunat.

Actuala configurație a intersecției, cu două girații (una în dreptul Izvorului Decebal și cealaltă în dreptul intersecției DN7 cu DJ 707J Cabana Căprioara) este depășită de ani de zile, însă nimeni nu a reușit până acum să propună o variantă concretă și eficientă pentru fluidizarea traficului. Astfel, cei care vin de pe DN76 sau A1 și vor să ajungă în Deva, trebuie să meargă până la intrarea în comuna Vețel pentru a face un ocol, iar cei care vin dinspre Ilia pe DN7 și vor să intre pe A1 sau DN76, la fel, trebuie să meargă până la Deva pentru a face un ocol.

Demersuri serioase pentru infrastructura din județ!

Recent, conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara a înaintat demersuri către Ministerul Transporturilor pentru o serie de obiective, între care se numără și această intersecție.

„Pentru Valea Jiului, la solicitarea expresă a domnului președinte Laurențiu Nistor, reprezentanții CNAIR au dat asigurări că, în perioada imediat următoare vor fi realizate lucrări de reabilitare a pe DN7A, iar în vara acestui an întregul tronson de drum cuprins de la intrarea în Cheile Jiețului și până la limita cu județul Vâlcea va intra pe un program de investiții. De asemenea, CNAIR a promis și reluarea demersurilor pentru modernizarea DN66A Uricani – Băile Herculane. În ceea ce privește intersecția DN7 cu DN76, DRDP Timișoara va face toate demersurile pentru ca amenajarea acestei intersecții să se realizeze conform variantei (4) pe care a  propus-o. Această variantă propune realizarea unei intersecții denivelate formată din patru bretele care să asigure circulația vehiculelor în toate direcțiile de mers, eliminând actualele puncte de întoarcere care cauzează probleme în fluența traficului din cauza descărcării de pe A1”, a declarat recent Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

De asemenea, în lucru se află și proiectul privind amenajarea unui sens giratoriu la intersecția DN7 cu DJ 700, în localitatea Sântandrei.