Teatrul ”I.D. Sîrbu” revine pe scena Palatului Cultural Lupeni

Ridicarea restricțiilor impuse în perioada de pandemie, permite autorităților publice locale din municipiul Lupeni să reia în forță circuitul activităților culturale atât de apreciate de public, în cadrul proiectului ”Lupeni – Capitală culturală a județului Hunedoara” susținut de primarul Lucian Resmeriță.

Acesta informează că, de curând, a fost semnat un nou acord cu Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, astfel că piesele de teatru montate sub egida acestei instituții culturale vor fi prezentate publicului din Lupeni și pe scena Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni. ”Am decis împreună cu conducerea teatrului din Petroșani să reluăm parteneriatul nostru și să invităm actorii Teatrului Ion D. Sîrbu să joace, periodic, pe scena de la Palatul Cultural ”Minerul”, după ce am constatat că cetățenii municipiului Lupeni, dar și din celelalte localități din zona de vest a Văii Jiului au apreciat această idee și înainte de pandemie. Am convenit, cu doamna director ca, în mod constant, actorii de la teatrul din Petroșani să joace și pe scena de la Palatul Cultural spectacolele cuprinse în repertoriul stagiunii curente”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

O primă reprezentație de acest fel din noua stagiune de teatru de la Palatul Cultural Lupeni, va aduce pe această scenă două piese din repertoriul Teatrului ”I.D. Sîrbu” care vor fi prezentate publicului lupenean joi, 24 martie 2022. Astfel, de la ora 11,00 este programat spectacolul pentru copii ”Fram, ursul polar” o piesă după Cezar Petrescu despre minunata lume a circului, în regia lui Horațiu Ioan Apan. Prețul unui bilet este de 8 lei.

Tot joi, 24 martie 2022, de la ora 18,00 pe scena Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni va fi prezentat spectacolul ”Recuperare. Un proces”, după autori români contemporani, piesă regizată de Marius Costache, având-o în rolul principal pe actrița Andrada Dobre.

Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi/studenți/pensionari.

Biletele pot fi achiziționate de la Palatul Cultural ”MINERUL” din Lupeni, în intervalul orar 10.00-13.00.



« (Știre anterioară)