Pompieri din Petroșani, salvatori și-n timpul liber

Meseria de pompier, de salvator, nu este doar una cu ”normă” întreagă, ci este una în care vigilența celor care o practică și spiritul de acțiune se manifestă necondiționat și permanent. Chiar și în afara programului de lucru.

Au dovedit acest lucru, încă o dată doi pompieri din cadrul Detașamentului din Petroșani al ISU Hunedoara. Aflați în timpul liber, aceștia au fost primii care au intervenit la incendiul declanșat duminică, 20 martie, în municipiul Petroșani.

Două case particulare, un garaj și un autoturism au fost cuprinse de flăcări într-un cartier de case de la marginea municipiului Petroșani. Prima acțiune de intervenție a fost asigurată de către Plt. adj. Chiriac Dragoș Raul și Plt. adj. șef Zoran Claudiu Liviu, doi salvatori din cadrul Detașamentului Petroșani al ISU Hunedoara care, aflându-se în apropiere, au dat dovadă de curaj și profesionalism, reușind să limiteze extinderea incendiului și să transmită eficient și corect datele reale din teren echipajelor care se îndreptau spre locul evenimentului.

Un ofițer și 15 subofițeri s-au deplasat la incendiu cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, în sprijinul acestora intervenind și SVSU Petrila. Din clădirile incendiate au fost evacuate de urgență 5 butelii.

Datorită intervenției rapide a pompierilor militari, în urma acestui incident nu s-au înregistrat victime.