Week-end teatral în trei acte, la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Se anunță un nou week-end magistral pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, unde în perioada 25-27 martie 2022 iubitorii Thaliei sunt invitați să vizioneze trei spectacole deosebite, din repertoriul actorilor din Valea Jiului.

Pentru început, vineri, 25 martie 2022, de la ora 18.00,  actorii petroșeneni vă invită la spectacolul „Neînțelegerea” de Albert Camus, regia artistică și scenografia acestuia fiind semnată de Ovidiu Radu.

Spectacolul vorbește despre ceea ce înseamnă plecarea de acasă și revenirea după 20 de ani de tăcere, și cât de dificilă poate fi reîntoarcerea într-o casă în care locul tău nu a rămas gol. Cât de ușor un străin poate să redevină un fiu și un frate? Cu ce umplem golul lăsat de cineva drag? Care pot fi consecințele unei neînțelegeri? La toate aceste întrebări sunteți invitați să aflați posibile răspunsuri în cadrul acestui spectacol care se joacă la Sala Artelier a teatrului din Petroșani. Din distribuție fac parte actorii: Oana Crișan, Andrada Dobre, Nicoleta Niculescu, Alexandru Cazan și Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 20 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Sâmbătă, 26 Martie 2022, de la ora18.00 este ziua comediei la teatrul din Petroșani. Griji, probleme de zi cu zi, mai mici sau mai mari, pe toate le puteți da uitării, iar remediul este tocmai o porție zdravănă de râs în compania actorilor Mihai Alexandru, Alexandru Cazan, Corina Vișinescu, Radu Tudosie, Sergiu Fîrte, Simona Codreanu, Laurențiu Vlad, Dorin Ceagoreanu și Oana Crișan. Aceștia sunt protagoniștii spectacolului „Cină cu proști” de Francis Veber, în regia lui Daniel Vulcu. Scenografia spectacolului este semnată de Bogdan Spătaru, iar asiste regie este Sergiu Fîrte.

„Cină cu proști” de Francis Veber este o comedie savuroasă în care răsturnările de situație se întâmplă în timp real, pe parcursul a două ore de spectacol. Astfel, garantat pe scena din sala mare a teatrului din Petroșani veți putea viziona un spectacol unde buna dispoziție e molipsitoare iar râsul plin și sănătos e greu de stăpânit.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Așa cum și-a obișnuit deja cei mai mici dintre spectatori, duminică, 27 Martie 2022, este o nouă întâlnire cu teatrul pentru copii. De la ora 12.00, pe scena din sala mare a teatrului, cei mici și nu numai sunt invitați la o nouă reprezentație a spectacolului „Cei trei purceluși” de Serghei Mihalkov, în regia și scenografia lui Boris Melinti.

Spectacolul spune povestea celor trei purceluşi simpatici Nuf-Nuf, Naf-Naf si Nif-Nif, care încearcă să îşi facă fiecare câte o casă, fiecare după pretenţii, ştiinţă şi seriozitate. Peripeţiile celor trei fraţi purceluşi și întâlnirea cu lupul cel rău le puteţi urmări pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu”, în interpretarea actorilor Oana Liciu-Gogu, Andrada Dobre, Gheorghe Stoica și Dorin Ceagoreanu.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.