Natalia Intotero (PSD): 18 ani de siguranță, în NATO

”Pe 29 aprilie 2004, Partidul Social Democrat reușea să aducă aderarea României la Alianța Tratatului Nord-Atlantic (NATO). După eforturi coordonate pentru o perioadă de mai mulți ani, statul român a dat atunci un semnal puternic, care va determina rolul său în lume pentru totdeauna.

În timp ce la granițele României are în continuare loc o agresiune militară fără precedent în Europa ultimelor decenii, viziunea social-democrată de atunci asigură astăzi siguranța românilor, respectiv viitorul copiilor și tinerilor noștri. NATO este un garant al securității pentru toți cetățenii săi, care sunt egali și se bucură de siguranța colectivă, iar acest lucru este stipulat foarte clar în Articolul 5 al Tratatului: un atac asupra oricărui aliat va fi considerat un atac împotriva tuturor.

Rolul României în structurile de apărare nord-atlatice a crescut din 2004 până în prezent, statul nostru fiind recunoscut astăzi ca un partener de încredere și un aliat care înțelege provocările zilelor noastre. Totodată, actuala coaliție de guvernare asigură echilibrul instituțional și poziția de lider regional al României. Avem un stat stabil, cu politici interne și externe predictibile și coerente. Putem răspunde prompt și aplicat tuturor încercărilor.

În anii următori, pe măsură ce depășim pandemia și obstacolele geopolitice și economice regionale, am convingerea că PSD și partenerii de la guvernare vor ridica nivelul de trai, în concordanță cu așteptările cetățenilor. Românii merită mai mult, mai repede, mai bine.

La mulți ani cu pace și prosperitate, România!”, spune în Comunicatul remis presei deputatul Natalia Intotero, președintele Comisiei de Învățământ, Tineret și Sport din Camera Deputaților.