SURSE| Liberalii cer demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte PNL: Demersul, susținut de majoritatea liderilor de organizații

Surse din interiorul PNL au declarat pentru HotNews.ro că 40 de lideri liberali au semnat o scrisoare prin care intenționează să-i ceară lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu idea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan dar și majoritatea liderilor de organizații.

„Scopul acestei scrisori este să i se ceară demisia lui Florin Cîțu și a lui Dan Vîlceanu pentru a evita declanșarea unui congres extraordinar. Dacă acceptă să demisioneze premierul Ciucă va fi propus ca președinte interimar. Șansele ca Florin Cîțu să demisioneze sunt mici”, au explicat sursele HotNews.ro.

În cazul în care acesta va refuza să demisioneze, se va încerca prin vot în forurile statutare ale partidului convocarea în luna aprilie a unui congres extraordinar.

Potrivit surselor citate Iulian Dumitrescu ar fi primit acceptul președintelui Klaus Iohannis de a începe debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Demersul are loc în contextul în care în interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.

Reamintim că săptămâna trecută Florin Cîțu a vorbit public despre necesitatea analizării activității unor miniștrii PNL și a sugerat că se impune chiar o remaniere. Demersul președintelui PNL a pus capăt răbdării liderilor liberali care, într-o ședință neoficială, i-au transmis lui Florin Cîțu că nu va exista nicio remaniere și că premierul este cel care decide acest lucru.

De asemenea, demersul inițiat de Iulian Dumitrescu și susținut de majoritatea liderilor de organizații coincide cu rezultatul unor sondaje interne conform cărora Florin Cîțu este politicianul aflat pe ultimul loc la încrederea populației în timp ce premierul Nicolae Ciucă este cotat cu cea mai multă încredere undeva la 36%.

Florin Cîțu se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington și se întoarce joi, 31 martie.

Reamintim că în interiorul PNL, s-a discutat încă de anul trecut despre posibilitatea convocării unui congres extraordinar pentru înlocuirea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL.

Hotnews.ro a scris că după nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier s-a creat o fractură la nivelul conducerii PNL între Florin Cîțu – prim-vicepreședinții partidului și președintele Klaus Iohannis.

Mai exact, cei patru prim-vicepreședinți ai partidului Lucian Bode, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur au stat alături de premierul desemnat la negocierea viitorului Guvern în timp ce Florin Cîțu a făcut opinie separată încercând să negocieze peste colegii de partid fără a crea o strategie comună cu aceștia.

Astfel, de la salvatorul și reformatorul PNL, susținut și aplaudat de Klaus Iohannis, Emil Boc, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur sau Raluca Turcan, Florin Cîțu este acum un lider care doar se opune deciziilor luate de Coaliția PNL-PSD-UDMR pe teme importante, ca pornind de la reglementarea prețului la energia electrică până la măsurile fiscale pe care trebuie să le ia Guvernul.

sursa: hotnews.ro