Comunicat de presă| „Sprijin pentru România” – program al PSD cu măsuri economice și sociale pentru combaterea crizei economice!

PSD vine cu programul ”Sprijin pentru România”. Acesta include măsuri de sprijin pentru pensionari, familiile cu copii, persoanele cu dizabilități, elevii care au o situație financiară precară, românii care lucrează pe salariul minim, stimulente pentru angajarea șomerilor și prime pentru fermieri. Setul de măsuri social-economice vizează inclusiv combaterea creșterii prețurilor.

PSD și-a asumat intrarea la guvernare într-un moment extrem de dificil pentru România și este alături de oameni.

Acest program anticipează și contracarează efecte ale crizei economice prin măsuri de susținere a producției, atât agricole cât și industriale precum:

  • încurajarea procesării produselor agricole prin acordarea unei prime de 10% din valoarea produselor agricole procesate; astfel se dezvoltă industria alimentară românească;
  • finanțări de până la 400.000 euro/firmă pentru IMM-urile ale căror lanțuri de producție au fost afectate de războiul din Ucraina;
  • stimularea investițiilor cu impact major în economie cu fonduri ce însumează 1 miliard de lei;
  • salariul minim în agricultură și industria alimentară: 3.000 de lei (după modelul salariului minim în construcții);
  • 300.000 de milioane de lei pentru transportatorii români;
  • suplimentarea finanțărilor destinate investițiilor publice în funcție de creșterea prețurilor la materialele de construcții.

Pe lângă creșterea alocațiilor, salariilor și pensiilor, PSD a luat mai multe măsuri bune pentru populație, între care: vouchere de 50 euro, la fiecare 2 luni pentru alimente de bază pentru familiile sau persoanele cu venituri reduse, vouchere de 30 euro lunar pentru elevii cu burse sociale, creșterea cu 50% a tichetelor de masă, dublarea normei de hrană în spitale, de la 11 la 22 de lei.

Alte măsuri pentru copii:

  • Se majorează cu peste 40% alocația lunară de plasament a copiilor, inclusiv a celor cu dizabilități;
  • Crește alocația zilnică de hrană; cresc cu 58% sumele pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite necesare copiilor din centre de plasament.

De asemenea, pentru susținerea familiei și creșterea natalității programul de fertilizare in vitro va fi extins.

Totalul acestui pachet ” Sprijin pentru România” este de 17,3 miliarde de lei, din care jumătate reprezintă finanțare asigurată din fonduri europene. Românii au nevoie de sprijin real!

Sursa – ziarulunirea.ro